Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Temat: Alfa 156 1.9 jtd fl ti

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kamillll
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    159 1.9 16v 177HP@402nm by @sdero

Domyślnie

Zaden belkot...zaden chamski. Dolne mialem regenerowane w calosci. Wraz ze sworzniem. Robil to zaklad. Nie ja osobiscie...nalezy o procedure zapytac doktora mojej alfy - george11. Z tego co wiem nie tylko ja mam takie sworznie w wahaczach...

poczekam az wypowie sie ktos kto sie na tym zna a pozniej licze ze kolega nazywajacy mnie idiota pokaze ze ma jaja i przeprosi.
    Ostatnio edytowane przez kamillll ; 22-07-2014 o 00:56

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

No też mnie ciekawi na jakiej zasadzie regenerują sworzeń, natomiast na pewno go nie wymieniają. Tuleje można wymienić na prasie, sworznia nie. Generalnie moim zdaniem regenerowanie wahaczy w 156 jest bez sensu bo nowe nie są jakoś dramatycznie drogie, a wiadomo że na nowym pojeździsz dużo dłużej niż na regenerowanym. No ale wiadomo... Co kto lubi.

Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto

Domyślnie

No wlasnie z ta zywotnoscia roznie bywa...a roznica w cenie jest znaczna na korzysc regeneracji...i z tego co wiem to sworzen jest wlasnie wymieniany - na tym polega regeneracja...

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

cytując:

"Technologia jest bardzo prosta. Wyspecjalizowany warsztat otwiera gnazdo sworznia wymienia wnętrze z tworzywa oraz oslonę gumową. Dolna osłona jest zaprasowywana. Sworzeń ograniczony jest częścią wahacza od gory więc przykręcony do zwrotnicy nie ma prawa wypaść z gniazda. "

U mnie też jest zregenerowany dolny wahacz (sworzeń) i od długiego czasu jest wszystko ok
    A skoro dałem za to 50-70 zł to chyba bardziej opłacalne niż ~400 zł za nowy
    Sam też zawsze słyszałem, że się nie da, aż mnie na warsztacie uświadomili, że mi go zregenerowali bo tylko sworzeń był zły (więc człowiekowi zostało sporo na flaszki )
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Znawca Avatar maryszkens
    Mieszka w
    Będzin/Dąbrowa Górnicza
    Auto
    155 1.8 16v FL// BMW 1

Domyślnie

Na przeprosiny bym nie liczył nie to miejsce, nie ten czas.

Sworznie normalnie się "regeneruje"- podkreślam regeneruje a nie wymienia Ale też do pewnego momentu jest technicznie wykonalne.
    Ostatnio edytowane przez maryszkens ; 22-07-2014 o 08:44

Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał maryszkens Zobacz post
    Sworznie normalnie się "regeneruje"- podkreślam regeneruje a nie wymienia Ale też do pewnego momentu jest technicznie wykonalne.

tego nie wiem, wiem że mam regenerowane i sa dobre

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Tu się mylisz, troche za szybko wyskoczyłem, ale wymiana jest nie możliwa i to wiem, ale ja też często używam nie tych wyrazów.
    Jak kogoś uraziłem to PRZEPRASZAM
    Cytat Napisał Izane Zobacz post
    cytując:

"Technologia jest bardzo prosta. Wyspecjalizowany warsztat otwiera gnazdo sworznia wymienia wnętrze z tworzywa oraz oslonę gumową. Dolna osłona jest zaprasowywana. Sworzeń ograniczony jest częścią wahacza od gory więc przykręcony do zwrotnicy nie ma prawa wypaść z gniazda. "

U mnie też jest zregenerowany dolny wahacz (sworzeń) i od długiego czasu jest wszystko ok
    A skoro dałem za to 50-70 zł to chyba bardziej opłacalne niż ~400 zł za nowy
    Sam też zawsze słyszałem, że się nie da, aż mnie na warsztacie uświadomili, że mi go zregenerowali bo tylko sworzeń był zły (więc człowiekowi zostało sporo na flaszki )
    Tylko ile to pojeździ na aucie, oryginalny wytrzymuje 60- 100 tysięcy, za to się płaci 400 zyli i mi pasuje, chodź na ten moment na dole mam jakieś inne bo TRW nie mieli w Intercarsie i już 40 tysięcy przelatałem na nich i zero luzów. Wracając do sedna sprawy czy aby nie będzie tak że po regeneracji wytrzyma to 30 maks 40 tysięcy i regeneracja tylko raz jest możliwa w najlepszym wypadku????????

A co do ogłoszenia to bym ją bardzo skrupulatnie obejrzał, bo osób które regenerują wahacze jest mało i wątpię żeby akurat ten koleś na taka trafił (no i jak z turbem jest regeneracja i Regeneracja), poza tym nic nie widać, a komponenty Ti można sobie dokupić, niedawno było wszystko za 2 kafle do wzięcia, się sam zastanawiałem, ale fele mi nie podchodzą
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 22-07-2014 o 09:37

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

e.
    co sie dziwisz? on chce nie tylko przeprosin ale i pokazania jaj.
    To nie to forum chyba (

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post
    Tylko ile to pojeździ na aucie, oryginalny wytrzymuje 60- 100 tysięcy, za to się płaci 400 zyli i mi pasuje, chodź na ten moment na dole mam jakieś inne bo TRW nie mieli w Intercarsie i już 40 tysięcy przelatałem na nich i zero luzów. Wracając do sedna sprawy czy aby nie będzie tak że po regeneracji wytrzyma to 30 maks 40 tysięcy i regeneracja tylko raz jest możliwa w najlepszym wypadku????????
    U mnie zrobiło 45 tyś na regenerowanym i jest dalej ok, więc wnioskuje, że interes opłacalny Sam nie miałem do tego przekonania ale jak widać, chyba się sprawdza Ale to by musiało więcej ludzi się wypowiedzieć i ile na nich zrobili bo może mi się udało tylko dobrze trafić No i trzeba dodać, że mam 2.4... wahacze tutaj szybciej lubią się wysrywać :/
    Co do regeneracji to też słyszałem, że tylko RAZ jest możliwa ale ile w tym prawdy? nie mam pojęcia... może tyle samo co kiedyś słuchałem, że regeneracja sworznia jest niemożliwa, a tu co?
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto

Domyślnie

u mnie dopiero około 20 tys na regenerowanym...słyszałem opinie że regenerowany wytrzymuje więcej...ale to czas zweryfikuje...

KRS - nie zaczepiaj bo nie zaczepisz, nie wdam się z tobą w dyskusje bo jestes baranem pokroju zbanowanego juz jania/gwidonia...jakos mnie nie dziwi ze nie wiesz co znaczy pokazanie jaj, kolega pokazal ze ma, ty niestety masz tam dziure zalaną gorącym masłem...

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia