Chociażby turbina - mimo, że mocniejsze, nie są wieczne. Tego problemu w ogóle nie ma w JTS. Wtryskiwacze - dobrej jakości, ale też zdarzają się usterki. Urywające się szpilki kolektora wydechowego czy wspomniane koło dwumasowe - zestaw sprzęgła znacznie droższy w porównaniu do silnika 1.9. I jak to bywa w przypadku zakupu używanego auta - nigdy nie ma 100% pewności.
Nie chcę, żeby to zabrzmiało negatywnie - to bardzo mocne jednostki. Jak wszystkie jednak mają swoje wady i zalety. Z punktu widzenia użytkownika silnika Diesla, benzynowe wydają mi się mniej problemowe.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
jeszcze taką znalazłem : http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-C33279656.html
ktoś coś o niej wie ? a może jakąś polecacie ? Dziękuje wszystkim za dotyczczasowe odpowiedzi![]()
Ostatnio edytowane przez pedro12 ; 02-08-2014 o 17:41
Magil - racja. Zapomniało mi się o turbo.
Pedro - jest forumowa i srebrna: http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...westowana.html
Nie wiem o niej nic więcej, ale zazwyczaj (!) forum dobrze rokuje. Napisz, jak blisko, obejrzeć nie zaszkodzi. O tak edukacyjnie. I będziesz miał porównanie z innymi. A jak Ci się bardzo spodoba to zawsze można wyłożyć gotówkę i negocjować.
dzięki bardzo za odpowiedź, ale niestety na 42 tysiące nie jestem sobie w stanie pozwolićo 10k za duzo ;/ nie będę marnował czasu tego sprzedającego tylko po to aby zobaczyć sobie brerke, wiedząc że i tak od niego jej nie kupie. jeszcze taka http://allegro.pl/alfa-romeo-brera-2...446162528.html
Ostatnio edytowane przez pedro12 ; 02-08-2014 o 18:17
Ah, charakterystyczna rejestracja, EWE, zdjęcia na tle stodoły... Wystawiona była 31 grudnia 2013 za 39 kzł. Teraz zszedł z ceną na ziemię. Więcej nie wiem. Ogólnie nie budzi (przynajmniej mojego) zaufania.
Kupowanie Brery trzeba robić na spokojnie, z chłodną głową. Poczekać, poobserwować nowe ogłoszenia na allegro... Bez ciśnienia, że trzeba wybrać z tego co jest aktualnie wystawione.
Oprócz mechanika dobrze jakbyś miał ze sobą użytkownika 159-tki lub Brery po to, aby wyłapać charakterystyczne cechy.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
ok dzieki bardzo za pomoc, chcialbym kupic do konca wrzesnia samochodzic bo potem sie studia zaczynaja i trzeba jakos dojeżdżać, haha coś czuje że sprzedam telefon to kilkanascie stówek wskoczy do budżetu ;p jak byście widzieli jakąś brerke w moim budżecie -30 tysiecy no maks 32 ale to juz z bólem serca to proszę dajcie znać![]()
Oho temat o Brerce więc pozwolę sobie i ja głos zabrać
Zacznijmy od tego że kupno Brery to jest wyzwanie (no chyba że masz 70-80k PLN to sobie kupisz TBi z 2010 roku w bardzo dobrym stanie) jest ich mało a większość to niestety nie są igiełki. Budżet który założyłeś na kupno Brery jest dużo za niski. No chyba że chcesz kupić Brere która postawisz sobie przed blokiem/podjazdem do swojego domu by stała a sąsiedzi z zaciekawieniem spoglądali i pytali co sobie sąsiad za wehikuł sprawił.
Ta niebieska to przewala się po Allegro od dawien dawna, wcześniej stała gdzieś w okolicach grodu Kraka. Nie oglądałem na żywo więc nie będę oceniał czy walona/ silnik padaka itp. ale z racji że jest to 2.2 jts to od razu bym tą perełkę odstawił na bok.
A teraz tak od serca
Poczytaj sobie o silniku 2.2 jts, to jest silnik który lubi być "pieszczony", większość tych jednostek miała olej wymieniany po 30k km (zgodnie z zaleceniami producenta :/) co powoduje w niedalekiej przyszłości dramat pod tytułem "rozciągnięty łańcuch rozrządu" - koszt naprawy w ASO 5k-10k PLN ewentualnie jakiś magik w swoim zaciszu ogarnie to za 3k PLN. Po drugie jest bardzo ale to bardzo mało specjalistów od tego silnika. Większość z pocałowaniem w rączkę przywita Cię jak podjedziesz dieselkiem, JTS to jak dla nich liczba 666.
Jeżeli Twój budżet to 30-34 k PLN to odradzam stanowczo Brere, poszukaj sobie 159. Wiem student, lans pod uczelnią Brera - laski zdejmują majtki przez głowę. Ale co z tego jak koszty serwisu - doprowadzenia auta do stanu użyteczności Cię przerosną....
P.S Sam rok temu szukałem, więc wiem jaki to ból/męczarnie ale znalazłem tą jedyną. Krajowa, z pełnym serwisem ASO i najważniejsze - olejem wymienianym co 7-10k km. Tylko że koszt takiej przyjemności wyniósł 48k PLN.
"A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
J.Clarkson
Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
Brera Team Poland - Facebook Group
no to rozglądam się za 159 albo za civiczkiem viii, dzięki bardzo jeszcze raz wszystkim za pomoc i za to ze uświadomiliście mi żeby jednak trochę zejść na ziemie![]()