Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 90

Temat: Alfa Romeo Brera do 30 tysięcy

Użytkownik Embrion
    Auto
    brerra

Domyślnie

Cytat Napisał MiLykie Zobacz post
    Dobrze, znalazłem tą niebieską, jest dość charakterystyczna. Wystawiona była po raz pierwszy za 36900 zł 20 lipca 2013. Niestety nie mam nic zanotowane, bo to 2.2, więc nie wnikałem. Jeżeli aktualna cena jest naprawdę ceną po opłatach - to sprzedający musiał baaaardzo tanio ją wyrwać (akcyza na 2.2 to 18.6%).
    czyli jednym słowem odpuścić sobie tą niebieską ? tak coś czuje że bedzie mi ciężko upolować brerke z takim budżetem ;(

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Co więcej się może zepsuć w 2.4?
    Chociażby turbina - mimo, że mocniejsze, nie są wieczne. Tego problemu w ogóle nie ma w JTS. Wtryskiwacze - dobrej jakości, ale też zdarzają się usterki. Urywające się szpilki kolektora wydechowego czy wspomniane koło dwumasowe - zestaw sprzęgła znacznie droższy w porównaniu do silnika 1.9. I jak to bywa w przypadku zakupu używanego auta - nigdy nie ma 100% pewności.
    Nie chcę, żeby to zabrzmiało negatywnie - to bardzo mocne jednostki. Jak wszystkie jednak mają swoje wady i zalety. Z punktu widzenia użytkownika silnika Diesla, benzynowe wydają mi się mniej problemowe.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Embrion
    Auto
    brerra

Domyślnie

jeszcze taką znalazłem : http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-C33279656.html
    ktoś coś o niej wie ? a może jakąś polecacie ? Dziękuje wszystkim za dotyczczasowe odpowiedzi
    Ostatnio edytowane przez pedro12 ; 02-08-2014 o 17:41

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Magil - racja. Zapomniało mi się o turbo.

Pedro - jest forumowa i srebrna: http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...westowana.html

Nie wiem o niej nic więcej, ale zazwyczaj (!) forum dobrze rokuje. Napisz, jak blisko, obejrzeć nie zaszkodzi. O tak edukacyjnie. I będziesz miał porównanie z innymi. A jak Ci się bardzo spodoba to zawsze można wyłożyć gotówkę i negocjować.

Użytkownik Embrion
    Auto
    brerra

Domyślnie

dzięki bardzo za odpowiedź, ale niestety na 42 tysiące nie jestem sobie w stanie pozwolić o 10k za duzo ;/ nie będę marnował czasu tego sprzedającego tylko po to aby zobaczyć sobie brerke, wiedząc że i tak od niego jej nie kupie. jeszcze taka http://allegro.pl/alfa-romeo-brera-2...446162528.html
    Ostatnio edytowane przez pedro12 ; 02-08-2014 o 18:17

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Ah, charakterystyczna rejestracja, EWE, zdjęcia na tle stodoły... Wystawiona była 31 grudnia 2013 za 39 kzł. Teraz zszedł z ceną na ziemię. Więcej nie wiem. Ogólnie nie budzi (przynajmniej mojego) zaufania.

Kupowanie Brery trzeba robić na spokojnie, z chłodną głową. Poczekać, poobserwować nowe ogłoszenia na allegro... Bez ciśnienia, że trzeba wybrać z tego co jest aktualnie wystawione.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Oprócz mechanika dobrze jakbyś miał ze sobą użytkownika 159-tki lub Brery po to, aby wyłapać charakterystyczne cechy.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Embrion
    Auto
    brerra

Domyślnie

Kupowanie Brery trzeba robić na spokojnie, z chłodną głową. Poczekać, poobserwować nowe ogłoszenia na allegro... Bez ciśnienia, że trzeba wybrać z tego co jest aktualnie wystawione.
    ok dzieki bardzo za pomoc, chcialbym kupic do konca wrzesnia samochodzic bo potem sie studia zaczynaja i trzeba jakos dojeżdżać, haha coś czuje że sprzedam telefon to kilkanascie stówek wskoczy do budżetu ;p jak byście widzieli jakąś brerke w moim budżecie -30 tysiecy no maks 32 ale to juz z bólem serca to proszę dajcie znać

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Oho temat o Brerce więc pozwolę sobie i ja głos zabrać
    Zacznijmy od tego że kupno Brery to jest wyzwanie (no chyba że masz 70-80k PLN to sobie kupisz TBi z 2010 roku w bardzo dobrym stanie ) jest ich mało a większość to niestety nie są igiełki. Budżet który założyłeś na kupno Brery jest dużo za niski. No chyba że chcesz kupić Brere która postawisz sobie przed blokiem/podjazdem do swojego domu by stała a sąsiedzi z zaciekawieniem spoglądali i pytali co sobie sąsiad za wehikuł sprawił.
    Ta niebieska to przewala się po Allegro od dawien dawna, wcześniej stała gdzieś w okolicach grodu Kraka. Nie oglądałem na żywo więc nie będę oceniał czy walona/ silnik padaka itp. ale z racji że jest to 2.2 jts to od razu bym tą perełkę odstawił na bok.
    A teraz tak od serca
    Poczytaj sobie o silniku 2.2 jts, to jest silnik który lubi być "pieszczony", większość tych jednostek miała olej wymieniany po 30k km (zgodnie z zaleceniami producenta :/) co powoduje w niedalekiej przyszłości dramat pod tytułem "rozciągnięty łańcuch rozrządu" - koszt naprawy w ASO 5k-10k PLN ewentualnie jakiś magik w swoim zaciszu ogarnie to za 3k PLN. Po drugie jest bardzo ale to bardzo mało specjalistów od tego silnika. Większość z pocałowaniem w rączkę przywita Cię jak podjedziesz dieselkiem, JTS to jak dla nich liczba 666 .
    Jeżeli Twój budżet to 30-34 k PLN to odradzam stanowczo Brere, poszukaj sobie 159. Wiem student, lans pod uczelnią Brera - laski zdejmują majtki przez głowę. Ale co z tego jak koszty serwisu - doprowadzenia auta do stanu użyteczności Cię przerosną....
    P.S Sam rok temu szukałem, więc wiem jaki to ból/męczarnie ale znalazłem tą jedyną. Krajowa, z pełnym serwisem ASO i najważniejsze - olejem wymienianym co 7-10k km. Tylko że koszt takiej przyjemności wyniósł 48k PLN.
    "A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
    J.Clarkson

Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
    Brera Team Poland - Facebook Group

Użytkownik Embrion
    Auto
    brerra

Domyślnie

no to rozglądam się za 159 albo za civiczkiem viii, dzięki bardzo jeszcze raz wszystkim za pomoc i za to ze uświadomiliście mi żeby jednak trochę zejść na ziemie