Nie nawala Ci żaden sterownik ani przekaźnik. Któryś zamek chodzi zbyt ciężko i to jest powód zamykania.Przyczyna nie musi leżeć w samym zamku bo równie dobrze w cięgnach.
Zjawisko dobrze znane użytkownikom 145/6 podczas mrozów.
Nie nawala Ci żaden sterownik ani przekaźnik. Któryś zamek chodzi zbyt ciężko i to jest powód zamykania.Przyczyna nie musi leżeć w samym zamku bo równie dobrze w cięgnach.
Zjawisko dobrze znane użytkownikom 145/6 podczas mrozów.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Jakby były mrozy to bym zrozumiał, ale przy fali 30 st. upałów działał tak. samo.
Jak dojdzie mi drugi zamek to go wyczyszczę i przesmaruje zapobiegawczo.
W walce z centralnym, zapomniałem o zamku w bagażniku. Co prawda otwierany jest z kokpitu przyciskiem elektycznie i zarówno z kluczyka jak i z przycisku otwiera się lekko.
Nie wiem, czy ten zamek ma jeszcze blokadę jak te w drzwiach tzw. ryglowanie po zamknięciu centralnym zamkiem, czy tylko zamknięcie po zamknięciu klapy.
To w takim razie jak sprawdzić, czy zamyka zamek klapy bagażnika? Czy przy zamykaniu centralnego zamka owy zamek w bagazniku powinien też się ryglować?
Najwyżej go jeszcze zdemontuje i zobacze, co tam w środku siedzi.
Ostatnio edytowane przez majster ; 16-08-2014 o 19:27 Powód: Dodano
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Problem polega na tym, że jak odłączę wtyczkę z siłownika zamka kierowcy, to zamykając zamek pasażera nie ma żadnej reakcji silniczka. Natomiast jak odłącze wtyczkę zamka pasażera i podłącze zamek kierowcy, to przy zamykaniu to przy zamykaniu drzwi kierowcy słyszę jak siłownik działa oraz jak przekaźnik "klika". W tedy te drzwi zamykają się jak powinny elektrycznie co nawet słychać.
Jak znów podłącze siłownik drzwi pasażera to znów to samo.
Od jutra znów zaczynam walkę z centralnym.
Zamek drzwi pasażera wymieniony. Teraz centralny już tak nie świruje. Zamyka i otwiera się tylko po naciśnięciu rygla.
Zastanawia mnie jedno, że teraz centralny od środka można zamknąć tylko z drzwi pasazera. Po zamknięciu drzwi kierowcy, zamek pasażera nie reaguje. Wydaje mi się, że i zamykając auto manualnie z drzwi kierowcy jak i pasażera powinien automatycznie zamknąć i otworzyć oboje drzwi.
W każdym razie już tak nie świruje jak na starym zamku.