@mattman, faktycznie, katalizatory są zintegrowane z kolektorem. Jeżeli ten, o którym piszesz był z JTSa, zadzwonię w poniedziałek.
@Trin, pamiętasz moje problemy z check egine i trybem awaryjnym; ostatnio wyjaśniło się, o co w tym wszystkim chodzi. Trzeci cylinder puszczał olej, który zapychał katalizator i się w nim spalał. To powodowało właśnie zapalanie się lampki i wejście w tryb awaryjny. Czeka mnie teraz uszczelnienie zaworów (albo wymiana uszczelki pod głowicą, trzeba się do tego dostać i to stwierdzić). Potem, jak już usunę źródło problemu, będę musiał pokombinować z katalizatorem. Możesz zrobić badanie jakości spalin, u mnie wszystkie normy były przekroczone, do tego przy zapłonie i mocniejszym gazowaniu smród palonego oleju - takie były objawy zapchanego kata.
@salatin, sporo osób pisze o tych supersprintach. Czym się różnią od normalego kata?
@matezoma - po dwóch latach walki z błędami check engine nie chciałbym ładować się w nowe tarapatyIle ma przebiegu?
@Teddy84, jest szansa że to będzie pasowało? Masz może jakichś znajomych ogarniętych spawaczy? Bo po wizycie w kilku serwisach z tłumikami wszyscy tylko rozkładali ręce i mówili, że trzeba wymienić całość razem z kolektorem i innej opcji nie ma![]()