Dziękuję Panu/koledze za podpowiedź.
Dla wielu osób z Wrocławia a dla mnie szczególnie Bartek i Jacek z Brawoserwis są specjalistami najwyższej próby od aut z koncernu Fiata. Znamy się dobrze i często rozmawiamy na temat sposobów działania elementów w Alfach.
Wnioski są bardzo zbieżne z tym co Pan/kolega napisała.
Bartek twierdził, że komunikat NO GPS ANTENA należy rozumieć jako brak sygnały.
Brak sygnału tłumaczył brakiem mapy . …Jak ma pokazać gdzie jesteś skoro nie ma mapy .
Nie do końca mnie ta odp. zadowala. Nie będę się rozpisywał nad zasadą działania GPS jednak wydaje mi się że to problem instalacją. Natomiast dla czego pokazuje pozycje Zurych, wytłumaczył dokładnie w ten sam sposób co Pan/ Kolega
Jeśli chodzi o długość i szerokości w opcji info - fakt pokazuje ale błędnie sprawdzałem
z palmtopem inne cyferki. No cóż wszystko zaczęło się od próby ustawienia zegara. Poradziłem sobie odłączyłem napęd Cd- Rom, aktywowałem funkcję RDS czas się naprawił. A navi ... to już inna historia chyba bez heppy endu dla nas. Postaram się jednak sprawdzić kable antenowe, przy odłączeniu czytnika wszystko wydało mi się ok. wtyczki dobre nic nie uszkodzone…poszukam schematu i pomyślę co dalej.
Przy okazji jeśli zegar jest nastawiony w opcjach na RDS po wyłączeniu radia staje ….
Aktywuje się po włączeniu radia , po małej chwili .