Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Temat: Funkcjonalność wnętrza auta

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Bassotronic
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    1.9 16v JTDM o mocy 150KM Kombi

Domyślnie

3. U mnie w automacie nie występują takie problemy

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

ad1. mam disla i benzynę -wyciszenie do przyjęcia,
    ad2. fotele dobre, choć w Brerze wygodniejsze (kwestia gustu),
    ad3. nie zauważyłem takiego problemu,
    ad4. chyba źle słyszałeś, chodzi o zaczepianie butem (rozmiar powyżej 44) podczas przekładania stopy z pedału gazu na hamulec (kłopot ustępuje po małej modernizacji),
    ad5. do nawigacji przed 2009 aktualnych map Polski brak (jedynie dostępne - kompatybilny system rt3), mapy Europejskie są i naprawdę dokładne, wadą jest cena średnio 135 Euro.
    do systemu blu&me - mapy aktualne, przeraża cena ca 150 Euro.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    MG ZR 160

Domyślnie

Byłem obejrzeć dzisiaj alfę w jednym z komisów (czysto z ciekawości, aby zweryfikować moje niewiadome) O stanie auta nie ma co gadać, bo z opisu idealny, a z bliska wygląda 3 razy gorzej niż moje obecne, które jest 3 lata starsze i miało więcej właścicieli. Ale kupować i tak nie mam zamiaru w komisie.
    No więc - przestronność OK, przesunąłem fotel na maxa do tyłu i jest wygodnie, butami nie haczę, oparcie głowy o zagłówek jest OK, trochę jakoś ręka mi nie leżała tak dobrze na podłokietniku jak w volvo S60 I, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Auto posiadało welurowe fotele i niestety muszę powiedzieć, że były twarde i nie za wygodne.
    Czy fotele z innym wykończeniem są wygodniejsze? Bardziej miękkie? Bo jeśli we wszystkich tak jest to mam poważny dylemat teraz :/

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał 0zek Zobacz post
    trochę jakoś ręka mi nie leżała tak dobrze na podłokietniku
    Może dlatego, że jest trochę niski. Ale jest możliwość wysunięcia go do przodu o kilka cm.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDM 2010, Ducati Monster 620 DARK

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Może dlatego, że jest trochę niski. Ale jest możliwość wysunięcia go do przodu o kilka cm.
    Podłokietnika? JAK??

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Auto posiadało welurowe fotele i niestety muszę powiedzieć, że były twarde i nie za wygodne.
    Czy fotele z innym wykończeniem są wygodniejsze? Bardziej miękkie? Bo jeśli we wszystkich tak jest to mam poważny dylemat teraz :/
    Jeśli chodzi o fotele to ja mam z alcantary i w życiu bym nie zamienił na skórę. Siedzenia trzymają kierowcę w idealnej pozycji i są mega wygodne. Powiem tak zrobię 300 kilometrów i po wyjściu z samochodu nie czuję żadnych dolegliwości, ostanio jechałem VW passatem i po 80 kilometrach czułem się jak bym był schorowanym dziadkiem. Profil ułożenia foteli jest bardzo ważny. Jeśli chodzi o wygodę to moja żona jest ekspertem i komfort podróżowania w AR 159 okrela jako perfekt.

Co do pierwszego pytania ; komfort ciszy jest bardzo dobry słychac tylko opony w zależnosci od rodzaju alfaltu tak jak w kazdym samochodzie. Perosonmalizacja deski jest idealna wszystko pod kierowcę w jednym mejscu, w zasięgu ręki i wzroku. Wygoda -pedały idealne mam 193 cm wzrostu, but rozmiar 45 więc skoro mnie wygodnie to innym będzie również.

Navi mam na szybę więc się nie wypowiadam.

Użytkownik Romeo Avatar serath
    Mieszka w
    ZG
    Auto
    AR 159SW 1.9JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał longinus Zobacz post
    Podłokietnika? JAK??
    Po prostu przesuń tę klapkę. Ale w niektórych wersjach to nie działa

Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka
    "Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."

Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
    Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Otoz to
    Nie kazda 59 to ma

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    Otoz to
    Nie kazda 59 to ma
    Już myślałem, że tylko BeeMWu każe płacić sobie za możliwość przesunięcia podłokietnika, a tu proszę - jednak AR to prawdziwe premium

Użytkownik Romeo Avatar Goora
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDM 150KM '06

Domyślnie

Auto posiadało welurowe fotele i niestety muszę powiedzieć, że były twarde i nie za wygodne.
    No jeśli porównywać fotele do S60 to faktycznie są twarde. S60 ma chyba najwygodniejsze fotele w tej klasie i rocznikach w jakich siedziałem. Za to nie powiedziałbym, że niewygodne. Często robie długie trasy i zawsze wysiadam z 9-tki wypoczęty. Tak jak kolega napisał, wyprofilowanie fotela też ma duże znaczenie, a to w 9-tce jest bardzo fajne.

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Jeśli chodzi o fotele to ja mam z alcantary i w życiu bym nie zamienił na skórę.
    Kwestia gustu. Ja bym nigdy nie zamienił skóry na co innego. Jak dla mnie takie auto musi mieć skórę i tyle. Inaczej wygląda biednie.
    Co do twardości skóry to na początku wydawało mi się, że skóra w 9-tce jest bardzo twarda i taka też była. Za to po odpowiednich zabiegach i odżywieniu skóry odpowiednimi środkami zrobiła się miękka i dużo przyjemniejsza w dotyku i teraz jest świetnie.