3. U mnie w automacie nie występują takie problemy![]()
3. U mnie w automacie nie występują takie problemy![]()
ad1. mam disla i benzynę -wyciszenie do przyjęcia,
ad2. fotele dobre, choć w Brerze wygodniejsze (kwestia gustu),
ad3. nie zauważyłem takiego problemu,
ad4. chyba źle słyszałeś, chodzi o zaczepianie butem (rozmiar powyżej 44) podczas przekładania stopy z pedału gazu na hamulec (kłopot ustępuje po małej modernizacji),
ad5. do nawigacji przed 2009 aktualnych map Polski brak (jedynie dostępne - kompatybilny system rt3), mapy Europejskie są i naprawdę dokładne, wadą jest cena średnio 135 Euro.
do systemu blu&me - mapy aktualne, przeraża cena ca 150 Euro.
Byłem obejrzeć dzisiaj alfę w jednym z komisów (czysto z ciekawości, aby zweryfikować moje niewiadome) O stanie auta nie ma co gadać, bo z opisu idealny, a z bliska wygląda 3 razy gorzej niż moje obecne, które jest 3 lata starsze i miało więcej właścicieli. Ale kupować i tak nie mam zamiaru w komisie.
No więc - przestronność OK, przesunąłem fotel na maxa do tyłu i jest wygodnie, butami nie haczę, oparcie głowy o zagłówek jest OK, trochę jakoś ręka mi nie leżała tak dobrze na podłokietniku jak w volvo S60 I, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Auto posiadało welurowe fotele i niestety muszę powiedzieć, że były twarde i nie za wygodne.
Czy fotele z innym wykończeniem są wygodniejsze? Bardziej miękkie? Bo jeśli we wszystkich tak jest to mam poważny dylemat teraz :/
Jeśli chodzi o fotele to ja mam z alcantary i w życiu bym nie zamienił na skórę. Siedzenia trzymają kierowcę w idealnej pozycji i są mega wygodne. Powiem tak zrobię 300 kilometrów i po wyjściu z samochodu nie czuję żadnych dolegliwości, ostanio jechałem VW passatem i po 80 kilometrach czułem się jak bym był schorowanym dziadkiem. Profil ułożenia foteli jest bardzo ważny. Jeśli chodzi o wygodę to moja żona jest ekspertemi komfort podróżowania w AR 159 okrela jako perfekt.
Co do pierwszego pytania ; komfort ciszy jest bardzo dobry słychac tylko opony w zależnosci od rodzaju alfaltu tak jak w kazdym samochodzie. Perosonmalizacja deski jest idealna wszystko pod kierowcę w jednym mejscu, w zasięgu ręki i wzroku. Wygoda -pedały idealne mam 193 cm wzrostu, but rozmiar 45 więc skoro mnie wygodnie to innym będzie również.![]()
Navi mam na szybę więc się nie wypowiadam.
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
No jeśli porównywać fotele do S60 to faktycznie są twarde. S60 ma chyba najwygodniejsze fotele w tej klasie i rocznikach w jakich siedziałem. Za to nie powiedziałbym, że niewygodne. Często robie długie trasy i zawsze wysiadam z 9-tki wypoczęty. Tak jak kolega napisał, wyprofilowanie fotela też ma duże znaczenie, a to w 9-tce jest bardzo fajne.
Kwestia gustu. Ja bym nigdy nie zamienił skóry na co innego. Jak dla mnie takie auto musi mieć skórę i tyle. Inaczej wygląda biednie.
Co do twardości skóry to na początku wydawało mi się, że skóra w 9-tce jest bardzo twarda i taka też była. Za to po odpowiednich zabiegach i odżywieniu skóry odpowiednimi środkami zrobiła się miękka i dużo przyjemniejsza w dotyku i teraz jest świetnie.
Temat mojej Franczeski:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...gon_goora.html