mam ten sam problemczy można kupić nowe takie błotniki ale nie oryginalne? w puncie po stłuczce kupilem taki za 100 i do dzis sie trzyma - wole taki nowy i dobrze zakonserwowany niz stary juz zasiarczony od srodka
mam ten sam problemczy można kupić nowe takie błotniki ale nie oryginalne? w puncie po stłuczce kupilem taki za 100 i do dzis sie trzyma - wole taki nowy i dobrze zakonserwowany niz stary juz zasiarczony od srodka
Zamienników to Kolega chyba nie dostanie![]()
no tez tak przewiduje, napisalem kilka maili wiec poczekamy na odpowiedz, nie chce starych blotnikow bo koszt montazu i malowania jest wysoki a rdza moze wyjsc po roku![]()
Ta tylko nikt nie powiedział tutaj że trzeba zdjąć tylną półkę aby ściągnąć tapicerkę z boku bo są tam śruby od plastikowego elementu łączącego błotnik z tylną szyba![]()
Co do reperaturekjak masz wygniłe tylko ranty
to polecam z Tempry
tylko jesli chodzi o sam rant
bo jak masz wygnite bardziej w stronę tylnego zderzaka to musisz już kombinować gdyż w Temprze zrobili za rantem skośny spad i ni w dupę ni w trąbkę
.
Sam , mam ten sam problem i właśnie załatwiłem sobie używane błotniki i jestem w trakcie wymiany![]()
mam namiar na goscia ma blotniki tylnie po lifcie nowe za 250 pln
Więc ja zrobiłem tak, dokupiłem te dwa elementy błotniki jak radziliście na forum, jeden był pod kolor drugi czarny, oczywiście używki ale blacha ok. Puźniej okazało się,że jest więcej roboty bo pod zdeżakiem też wszystko zaczeło się sypac, ale myslę, że bedzie dobrze bo dałem do solidnego blacharza lakiernika. Postaram się zamieścic fotki po naprawie
POZDRO WASYL22![]()
I widzisz lepiej było sciagnąć cały błotnik i teraz bedzie elegancko zrobione
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995