W końcu się zebrałem i pojechałem na hamownię i niestety moja Bella wypluła tylko ok. 104 KM. Dodatkowo przy obrotach powyżej 3500 pojawia się problem, który widać na załączonym wykresie. Może ktoś ma pomysł co może być przyczyną.
![]()
W końcu się zebrałem i pojechałem na hamownię i niestety moja Bella wypluła tylko ok. 104 KM. Dodatkowo przy obrotach powyżej 3500 pojawia się problem, który widać na załączonym wykresie. Może ktoś ma pomysł co może być przyczyną.
![]()
Co do tematu to mechanik powiedział ze najlepiej zrobić pierścienie i głowice bo tak jak kolega napisał wcześniej ze zrobię same uszczelniacze to może okazać się ze trzeba zrobić pierścienie i podwójna robota będzie Narazie silnik dostał uszczelniacz do silników K2 i jeżeli nie robię redukcji i hamowania silnikiem powyżej 4000 obrotów tylko na nizszych to auto nie kopci i nie bierze oleju Chyba błedem było przejście z oleju 10w60 na olej 10w40 i dodatkowo auto przy ostatniej wymianie miało wlany dodatek do usuwania nagarów silnika Bo widocznie te nagary go doszczelniały a wszystko zaczeło sie 500 km po wymianie oleju
10w40 do v6 to głupota. Ale jest tani to musi byc dobry. Bo jest tani.
Sorry młody gdzieś zobaczyłem v6 sam nie wiem gdzie.