chyba to jest to co potrzebuję
ale bez rozebrania nie obędzie sie
Towar: Łożysko zestaw P ALFA ROMEO 33 04/89- VKBA1147#4703036018p. autosklep
chyba to jest to co potrzebuję
ale bez rozebrania nie obędzie sie
Towar: Łożysko zestaw P ALFA ROMEO 33 04/89- VKBA1147#4703036018p. autosklep
Daw
doszukałeś się tego numeru łożyska do piasty z abs tarcze nie bębny
![]()
Witam. Z łożyskiem do swojej miałem niezły meksyk, tzn najpierw kupiłem same łożyska ale okazało się że muszę wymienić całą piastę razem z łożyskiem, i tu zaczęły się poszukiwania trwały w sumie dość krótko bo aż dwa dni i okazało się że jest to dokładnie taka sama piasta jak we Fiacie Tempra bodajżę. Mogłem się bawić w zmianę samych łożysk tylko wiązało się to z ingerencją w piastę, ale że nie miałem żadnego znajomego tokarza to kupiłem nówki piasty i mam spokój
A tak ogólnie to była oś tylna
Coś takiego dokładnie mam u siebie:
Piasta łożysko koła tył Alfa Romeo Lancia Fiat (568299818) - motoAllegro
tylko że innej firmy![]()
Ostatnio edytowane przez Spirit ; 03-03-2009 o 18:03
tak też myślałem ze moze pasować ale w sklepach bałwanki pracują wponiedziałek zadzwonię do tego sklepu co podałeś w linku pozdrawiam
![]()
witam
dzieki koledze sprit zmieniłem piasę w tym kole
ale tak zeby odkrecic łożysko z piastą trzeba klucza 36 o cienkich ściankach , albo jak w moim przypadku przetoczenie zewnętrzne nasadki klucza 36
faktycznie pasuje piasta od fiata tempra 1,6 benzyna za 140 pln bez abs
nakrętka w tym komplecie jest inna niż AR także nie niszczcie starej jest specjalna z podkładką zespoloną
wystepują także piasty z absem ale najtansza po prawie 300 pln
dołączam kilka zdjeć
pozdrawiam
aha na starym łożysku znajudują sie numery i cyfry SKF BAEB 6 30005
tak wygląda nowe bez abs
Ja szukam łożysk do przednich kół i będąc w dwóch sklepach wynaleźli mi nie ty co trzeba...moze ktos wie na 100% jaka pasuje i zna numer katalowgowy? To by ułatwiło poszukiwania![]()
Fajnie że przysłużyłem się sprawie, ale wiem co to znaczyło jak nie mogłem znaleźć tej piasty. Już nawet chciałem auto sprzedawać
Z tą śrubą też miałem niezły meksyk bo nie mogliśmy z mechanikiem takiego klucza znaleźć co by tam wszedł, ale się jakoś udało
Za swoją piastę z ABS dałem 180zł za sztukę i obie wymieniałem naraz.
Tak przy okazji, kurka nieźle masz pordzewiałe nadkole :/
Ostatnio edytowane przez Spirit ; 19-03-2009 o 15:51
to nie jest nadkole pordzewiałe tylko osłona tarczy hamulcowej tak to sie nazywało w szkole
zaraz kolego poszukam cos na temat twojego łozyska na przód
pzdr
---------- Post dodany o godzinie 18:08 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:00 ----------
sprawdz tutaj
http://www.magnetimarelli-checkstar....gKits_2006.pdf
---------- Post dodany o godzinie 18:25 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:08 ----------
na stronie skf
http://www.emi-skf.pl/download/skf_v..._2003-2004.pdf
05-83r do 03-89r -----------VKBA 792
---------- Post dodany o godzinie 18:28 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:25 ----------
najlepiej kup w sklepie w twoim miescie z mozliwoscią zwrotu i sprawdz chyba ze mozesz sprawdzic co jest napisane na łozysku to byłoby najlepsze
ja kupiłem , apotem sprawdziłem
pzdr