Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Sprężyny zawieszenia

Użytkownik Romeo Avatar serath
    Mieszka w
    ZG
    Auto
    AR 159SW 1.9JTDm

Domyślnie

Ano powinno wymieniać się komplet. Raz - będzie lekko 'krzywo' nim nowa sprężyna się ułoży, a dwa - stara sprężyna ma już pewien poziom degradacji i kto wie jak się będzie zachowywać dalej.
    "Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."

Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
    Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa brera 2.4 jtd 210 km 2009r.

Domyślnie

Masz racje jak wymieniać to parami, tak jak tarcze i klocki;-) wczoraj zamówilem i zamontowałem, więc stara pękniętą wywaliłem a jedna mi zostaje, więc jak coś może ktoś jedną pożyczyć od Pieruna a drugą odemnie ;-)

Użytkownik Świeżak Avatar pieron
    Auto
    Brera SkyView '07 2,4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał ekspon Zobacz post
    Masz racje jak wymieniać to parami, tak jak tarcze i klocki;-) wczoraj zamówilem i zamontowałem, więc stara pękniętą wywaliłem a jedna mi zostaje, więc jak coś może ktoś jedną pożyczyć od Pieruna a drugą odemnie ;-)
    No wiec forum tak działa, że wiadomość o odpowiedzi dostałem dopiero teraz :/

Wiadomo, powinno się wymieniać obie. Nigdy nowej do starej nie dopasujesz. ALE, skoro masz swoją starą i kupisz inną też starą za jakieś śmieszne pieniądze to pewnie pojeździsz z rok, może półtorej za 30zł. Czy warto? zależy od tego co planowałeś w danej chwili zrobić z gotówką

A 500zł za sprężyny w aso? Tylko dlatego ze z aso? Bo w stosunku co do ogólnej wartości auta... bla bla bla Równie dobrze mogli by wołać i tysiaka albo trzeba było im go zostawić w napiwku; usprawnili w końcu takie drogie auto! Skoro zajebista sprężyna jest warta do 150zł x2 to niech się walą. A to ciągle tylko SPRĘŻYNA. Za jeden wahacz górny w aso 2lata temu wołali ode mnie 1200zł !!!!! a 380 kosztował TRW. Ale co w końcu to aso.
    Pamiętam jak kiedyś zajechałem do nich [bo miałem akurat po drodze] z błędem świecy. Mówię żeby tylko sprawdzili i wycenę mi zrobili. A za 30 min wraca gość z rachunkiem i mówi że już zrobili i że ładnie i że wymienili mi jedną na bosha. 20min roboty i skasowali ze mnie 350zł!!! Nawet ku@wa pół opakowania wd40 wpisali w fakture. Dziękuje postoje!

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa brera 2.4 jtd 210 km 2009r.

Domyślnie I agree ;-)

Cytat Napisał pieron Zobacz post
    No wiec forum tak działa, że wiadomość o odpowiedzi dostałem dopiero teraz :/

Wiadomo, powinno się wymieniać obie. Nigdy nowej do starej nie dopasujesz. ALE, skoro masz swoją starą i kupisz inną też starą za jakieś śmieszne pieniądze to pewnie pojeździsz z rok, może półtorej za 30zł. Czy warto? zależy od tego co planowałeś w danej chwili zrobić z gotówką

A 500zł za sprężyny w aso? Tylko dlatego ze z aso? Bo w stosunku co do ogólnej wartości auta... bla bla bla Równie dobrze mogli by wołać i tysiaka albo trzeba było im go zostawić w napiwku; usprawnili w końcu takie drogie auto! Skoro zajebista sprężyna jest warta do 150zł x2 to niech się walą. A to ciągle tylko SPRĘŻYNA. Za jeden wahacz górny w aso 2lata temu wołali ode mnie 1200zł !!!!! a 380 kosztował TRW. Ale co w końcu to aso.
    Pamiętam jak kiedyś zajechałem do nich [bo miałem akurat po drodze] z błędem świecy. Mówię żeby tylko sprawdzili i wycenę mi zrobili. A za 30 min wraca gość z rachunkiem i mówi że już zrobili i że ładnie i że wymienili mi jedną na bosha. 20min roboty i skasowali ze mnie 350zł!!! Nawet ku@wa pół opakowania wd40 wpisali w fakture. Dziękuje postoje!
    Pierun zgodze się z Tobą co do ASO, jak kupiłem auto to jezdziłem bo gwarancja, ale później byłem jeszcze raz czy dwa i dałem sobie spokój. Lepiej zapisywać badz skanować faktury co i kiedy się robiło. Na przykladzie rok temu kupiłem olej milleroil filtry itp, podjechałem do ASO na samą wymiane, założyli filt oleju i powietrza spuścili olej i wlali nowy + skasowali przebieg tymczasowy skasowali 250 zł, ta sama usługa nie wymagająca nie wiadomo czego w dobrym zakładzie obok mojego domu 100zł. W ty roku wole te 150 zł wydać ponownie na lepszy olej, lepsze filtry badz dodatkowo wymienić np. filtr kabinowy itp. Tyczy sie to wszystkich wymian, co do świec 2 lata temu w ASO podczas przegladu przebieg 60 000, miałem jedna swiecie niezywą, wymienili (cena 180 zł ) za jedną swicie, po czym 2 miesiace później nastepna wysiadła, no i co musiałem i tak wszystkie 5 kupić od nowa, bo skąd miałem wiedzieć która byłą wymieniona- kupiłem nowe w sklepie Boscha za 5 zapłąciłem 200zł + wymiana 50 zł. Achhh dużo by gadać trzeba do tego ASO podchodzić z rezerwą.....