Srubokretem go otwarlem lekko i nie pomoglo, odsylam po prostu i mam goscia w dup**![]()
Srubokretem go otwarlem lekko i nie pomoglo, odsylam po prostu i mam goscia w dup**![]()
normalnie szok.....
zakupiłem drugi Vernet ale przed założeniem zalałem wrzątkiem i nie otwarł się...
wrzuciłem do garnka z wodą i zacząłem gotować, jak woda zaczęła wrzeć termostat się otwarł, wydaje mi się, że to nie jest normalny objaw bo trochę zbyt późno...
termostaty z czujnikami pierwszy kosztował 121zł drugi 130zł
niech ktoś mi powie czy vernet są tez jakieś podróbki tanie czy ja trafiłem na dwa lipne ?
Kolego temperatura otwarcia to 82 początek do 88 pełne otwarcie. Zalewanie wrzątkiem nic nie da - spadnie temp a metal się nie nagrzeje. Gotując w garnku należy mieć termometr w celu potwierdzenia parametrów pracy.
znalazłem pewien patent który spróbuję wykonać u siebie :]
http://forum.autokacik.pl/showflat.p...285575697&an=0
Moze i tak ale działa i kosztuje 10 razy mniej wiec roznica jest
teraz krótkie przemyślenie....
po co płacić za ori termostat +/- 200zł skoro element który jest uszkodzony kosztuje 20zł ?
więc gdzie tu sens i logika wywalać w błoto tyle kasy ( można np zatankować za resztę)
po drugi taki termostat działa lepiej jak ori bo utrzymuje temp 90stopni i nie ma żadnych problemów
po trzecie to miałem kiedyś volvo 340 i właśnie tam był tak seryjnie montowany termostat....
ja jutro po południu zaczynam montaż i będę w końcu się cieszył ogrzewaniem oraz temp 90 stopni na zegarze
pozdrawiam wszystkich i dodam opinię po załozeniu
termostat zrobiony
koszt to 24zł termostat + 1,20zł opaska
po przejechaniu 3km auto zaczyna grzać po 10km normalnej jazdy temp na zegarze 82/85 stopni![]()
Wiesz mam nadzieje ze wąż w miejscach gdzie robiłeś skrytki nie bedzie pękał, poza tym zobaczysz zima i lato. Bo termostat to nie tylko przelot. Z niego wychodzą tez inne węże.
A tak poza tym vernet za 120zl do tego modelu to poprostu lipa. Jakieś starocie ktos wyrzucał z magazynu lub podróbki. Pozdrawiam.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Dlatego tak działało jak działało.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Kilka postow wyzej jest link jak inni to praktykowali i dziala, stary termostat rozwiercilem i wydlubalem srodek wiec nic sie nie zblokuje, waz w ktory poszedl termostat byl podgrzewany i nie pekly nawet nici te co sa w srodku wiec powinno byc ok![]()