Nie łam się dziewczyno. Alfę utrzymać nie jest problem. Z czasem będziesz chciałą kolejną zobaczyszWciągnie cię wirus Alfa
![]()
Nie łam się dziewczyno. Alfę utrzymać nie jest problem. Z czasem będziesz chciałą kolejną zobaczyszWciągnie cię wirus Alfa
![]()
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
tak alfa to wirus))ja dopiero 2 mam ale napewno nieskoncze
na lato spidera szukam czerwonego
)))a jtd dobre silnik
Aj tam po pierwsze alfe mozna pokochac a i znienawidzićprzede wszystkim znajdz mechanika który nie bedzie sie bał nic przy tej marce robic i na wstepie nie powie ci "a czabyło sobie passata lub golfa kupic 1.9tdi" bo w tych autach jest dobry kazdy pseudo mechanik... Osobiscie mam teraz fajnego mechanika i nie jedną alfe robił i nie nazeka... przynajmiej w mojej obecnosci
co było zawsze dla mnie irytujące gdy ktos z mechaników odradzał lub nazekał na alfe. Co do częsci pociesze, że są drozsze marki w utrzymaniu np volvo
2mies temu zakupilismy alfe 156 2.4jtd 150ps i jest mega frajda a spalanie jest ok. Wiec podsumowując nic sie nie bój ma sie zepsuc to sie zepsuje ma jezdzic to bedzie jezdzic! mysle ze skoro jestes kobietą to masz lekka noge co na pewno wpłynie na zywotnosc silnika i małe spalanie! Pozdrawiam
![]()
Lepiej poszukaj (jak trzeba będzie) jakiegoś mechanika, który specjalizuje się we włoskich autach. Na bank nie będzie Ciebie wkurzać na wstępie. Alfa dobra furka gdy się dba.
Ostatnio edytowane przez mario595 ; 17-10-2014 o 11:44
Jeżdżę już od roku i jestem bardzo zadowolony. Spalanie w granicach 6L. Silnik 1.9 JTD najlepszy. Dbaj jak to wszyscy mówią i na czas wszystkie wymiany i problemów nie będzie. Satysfakcja z jazdy będzie na 200%![]()
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 8V 115 KM - była
Jest Zafira 2.0 OPC 192KM