opony mam F1 225/45/17 ale to nie one bo na zimówkach było tak samo, i na łuku też huk się wzmacnia więc 100% łozysko prawe
opony mam F1 225/45/17 ale to nie one bo na zimówkach było tak samo, i na łuku też huk się wzmacnia więc 100% łozysko prawe
Witam.
Podepnę sie pod temat i troszkę go odświeżę. Musze wynienić łożysko przedniego prawego koła i nie chcę jakiegoś kiepskiego zamiennika tylko wymyśliłem sobie, że z 4 czołowych marek (SKF, FAG, RUVILL (czy jak sie go pisze), SNR) zamontuje FAGa. Jest to bardzo dobra firma, a na SKFie ostatnio już niestety dwa razy się naciąłem.
I problem jest taki, sprzedawca w sklepie ściągnął mi FAGa, a tu patrze łożysko ma nadruk SNR i do tego wygląda dokładnie tak jak w załączniku, jest również dołączony do niego ten plastikowy dekielek z napisem ASB. Natomiast w załączniku nie jest ono sprzedawane pod marką SNR tylko ASB. Sprzedawca zaproponował że ściągnie z innej hurtowni tego FAGa i przyszło dokładnie takie samo łożysko. Widziałem również to łozysko z tym dekilekiem sprzedawane jako oryginalne. Me pytania:
1. Czy SNR produkuje akurat te łożyska dla FAGa i innych firm ???
2. Co to za koligacje i wspólne produkcjie ???
3. Z tego co obseruje rynek motoryzacyjny to jedna firma produkuje dany element i w zalerżności jaki wyjdzie to albo nazwany Lolek albo Bolek. Czy dobrze myślę ???
4. I ostatnie me pytanie czy jak to jest niby SNR (bo taki ma nadruk), a raz jest przedawany jako FAG, raz jako tańszy troszkę SNR, a raz jeszcze tańszy ASB to wszystko jedno co kupię ??? Choć wiem SNR może nie równać sie SNRowi.
Dziękuję![]()
Ja to przerabiałem jakiś czas temu, gość od części powiedział mi, że jeden producent produkuje dany element sprzedawany pod kilkoma markami, podobnym przykładem będzie pasek rozrządu, producent jest podobno jeden, a marek pasków kilka.
Jest dokładnie tak jak napisał Kolega powyżej.
Tak na marginesie wymieniłem tydzień temu swoje łożysko na SNR i wszystko super. ABS działa bez problemu i cisza spokójW moim sklepie kosztowało 248 zł.
Pozdrawiam