Andersen andresen... po długim szperaniu na forum dokopałem sie takich info.
Andersen andresen... po długim szperaniu na forum dokopałem sie takich info.
Zasilanie centralki wisi chyba na jakimś bezpieczniku więc w przypadku jego spalenia jest brak napięcia. Czy w takiej sytuacji też wystąpi błąd poduszki?Jesli tak to też pozostaje tylko komputer, czy to nie ma wpływu bo bezpiecznik jest przed sterownikiem i on traktuje to jako brak włączonego zapłonu?
Witam
u mnie ostatnio po odkurzaniu także zapaliła się kontrolka poduszki , posprawdzałem wtyczki pod siedzeniem , i jest ok, nic nie musiałem kasowac na komputerze.
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK
w moich byłych AR czyli 156SW 2.0TS 2000r i GT 2.0JTS 2004r zamknięcie obwodu (wycinałem wtyczki pod fotelami i lutowałem przewody na stałe) powodowało zgaśnięcie kontrolki bez kasowania błędu kompem
No tak to są po prostu Alfy, samochody z sercem w jednej błędy skasują się same w drugiej komputer i tak można pisać godzinami a kolega ,,slow" nadal w ,,czarnej dziurze"....Najlepiej w myśl tego co tu napisano zrób co w twoich możliwościach sam a jak nie dasz rady jedź na kompa!
Aby sprawdzić czy z kostkami jest wszystko ok trzeba wyjmować fotel? jeżeli tak to jak? bo z tego co patrzyłem to ciężko tam się dostać.
Nie trzeba wyjmować fotela. Wystarczy sie troche pogimnastykować![]()
Alfa Romeo 156
2,4 JTD - 136 KM
1999 rok
COSMO BLUE MET
a jakieś dokładniejsze instrukcje, wskazówki żebym nic nie uszkodził tam więcej. Ręką namacałem tam przewód i pod samym siedzeniem jakąś kostkę z czymś ostrzejszym.
schyl się i szukaj żółtych wtyczek
na wyjętym ze stacyjki kluczyku rozepnij kostki , przeczyść styki i zepnij ponownie wtyczki
(opcja - utnij wtyczki i polutuj przewody ze sobą kolor do koloru)