Obie fotki to samo. Robi się logi a nie fotki. A przepływka daje dziwny odczyt - odepnij ją.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Obie fotki to samo. Robi się logi a nie fotki. A przepływka daje dziwny odczyt - odepnij ją.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
pierwsza alfa dopiero zaczynam ja ogarniac powoli i wole sam cos zepsuc niz oddac do naszych zawodowych mechanikow z ZSZ
Dodano po 4 minutes:
sorki pokreciło mi sie juz wrzucam zdjecie po rozruchu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...5f39d8648.html
Ostatnio edytowane przez Domaniak ; 02-12-2014 o 10:36 Powód: Dodano
Opiolem przeplywomiesz zadnej roznicy nie zauwazylem
mam wykres jak chodzi http://sendfile.pl/159117/logi.csv
Pomoze Ktoś ????
Podepnę się pod temat.
Mój problem polega na tym, że auto normalnie jeździło aż zaświeciła się kontrolka od akumulatora. Pomyślałem, że sprawdzę, ewentualnie podładuję i będzie po problemie. Kilka dni jeździłem na tej świecącej kontrolce bo nie miałem czasu się tym zająć, aż pewnego dnia jadąc jadąc do pracy tak jakby auto straciło moc elektryczną bo zaczęły mi tak jakby pikać kontrolki, przygasły trochę itd. Po pracy obawiałem się, że auto nie odpali, ale odpaliło i jadąc z powrotem do domu w pewnym momencie to samo, jakby auto straciło moc elektryczną, radio się wyłączyło zegary nagle przestały działać i świecić z mniejszą mocą. Dojechałem do domu zgasiłem auto i jak próbowałem odpalić to nawet nie "kręciło". Wyjąłem więc akumulator (który powinien być sprawny bo kupowany rok temu). Podładowałem go i sprawdziłem napięcie - około 12V więc niby ok. Wsadziłem znowu do auta odpaliło przejechałem rundkę, żeby sprawdzić czy wszystko gra i jak zgasiłem auto i próbowałem drugi raz odpalić to znowu nie miało siły kręcić, a kontrolka od akumulatora nadal świeci!? Czy ktoś wie o co może chodzić? Jak temu zaradzić? Dodam, że paliwo jest. Czytałem na necie różne tematy jedni podają, że pompa paliwa, inni, że bezpieczniki, kostki itd. Po prostu chciałbym wiedzieć co to może być i jak ewentualnie temu zaradzić?
Dodam jeszcze, że niedługi czas wcześniej zaświeciła mi się najpierw kontrolka ABS, a później od hamulca ręcznego co wskazywało na uszkodzenie układu EBD, jednak po podładowaniu akumulatora zgasły.
Ostatnio edytowane przez mar111 ; 07-12-2014 o 14:38
Kolego zarżnałes akumulator bo jeździłeś bez ładowania alternatora - stad kontrolka. Najpierw usuń problem z ładowaniem a później wymień akumulator - te błędy ABSu i EBD to oznaka padającego akumulatora, bez sprawnego w dieslu to bieda...
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Ok rozumiem, ale to jak można sprawdzić czy jest ładowanie z alternatora? Pytam tak na przyszłość czy są jakieś oznaki tego stanu rzeczy? Do tej pory nie było żadnych problemów czy to z odpalaniem czy z czymkolwiek.
I ewentualnie jakie to problemy mogą być z tym altenatorem?
Zwykły miernik za 20 zł.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk