na Twoim miejscu kazał bym mu zwrócić pieniądze. sprawdziłeś w ogóle dolot/wydech?
na Twoim miejscu kazał bym mu zwrócić pieniądze. sprawdziłeś w ogóle dolot/wydech?
Poszedłem do drugiego mechanika, dał tezę lecz mówił ze to tylko przypuszczenie i kazał podstawić auto. Otóż mówi ze spaliny spod silnika są spowodowane przedostawaniem się szczelin przez 4 tłok, możliwe że wtryskiwacz lał i w końcu uszkodził się tłok, stad nieszczelności i spaliny w skrzyni korbowej. Stawia na tłok i radzi sprawdzić turbina, powód mula no i czyszczenie egr.
No to jak coś się takiego dzieje to szykuj się na porządną naprawę. Pablo pokazywał wypalony tłok przez lejący wtrysk, nie ciekawa sprawa.
Fałszywy alarm, dymienie było z harmonijki, przewód elastyczny nowy do wspawania, no a w silniku to na 90% zawór wydechowy, stad brak sprężania. Tłok na szczęście sprawny no i wtryskiwacz tez był dobry wiec naciągnągneli mnie na koszty![]()
Witam pisze po długim czasieheh moja Alfa stała do marca... Wnętrze zaczęło pleśnieć. Na tą chwile piękna jeździ z Turbo po regeneracji, nowym rozrządem, hamulcami z przodu i zawieszeniem
Musiałem jej to wynagrodzić. W listopadzie poszły zawory obydwa, turbo było zniszczone egr i dolot kompletnie zasyfiony, ale teraz jeździ jak należy. Po drodze kilka drobnych usterek
jedna nieprzyjemna jak pęknięta śruba przelewowa przy turbo i kolejna wymiana oleju
Jeszcze mam zamiar spróbować ją okleić zmienić kolor, felgi 17" od TI, takie są marzenia, no i oczywiście virusik
![]()