Ludzie to potrafią sobie kłopoty wymyślać, przecież to normalne. Wywalisz kasę w błoto a tego efektu się nie pozbędziesz.
No raczej nienormalne.. U mnie w 156 np. jest tak, że jakich wycieraczek nie założę to po kilku tygodniach mam je pocharatane w tych samych miejscach. Coś musi na szybie być.
Na pewno to może wkurzać, są ludzie którym to przeszkadza i są którym nie.![]()
A może to wina płynu do spryskiwaczy? Wygląda to tak jakby coś szybko odparowywało.
Na filmiku widać na początku że deszcz pada i jest taka sama sytuacja jak przy spryskach.
Szyba ma ok roku... nie ukrywam że lekko mnie to wkurza... na szybie niby nic nie wyczuwam. Jak popsikam płynem to ten efekt jest jakby słabszy szybciej paruje? Nie zawracał bym sobie tym głowy ze gdyby nie fakt że u mojej narzeczonej y prawie 18 letniej corsie nie ma takiego efektu a tam to dopiero szyba jest umęczona.
''...a my lubimy jak pachnie lubimy ją czuć, my lubimy wąchać etyliny smród...''
Bardzo duża, ważne jest wygięcie szyby, czy geometria jest zgodna ze specyfikacja, zapewne masz szybe z firmy Nordglass. firma ta produkuje szyby na rynek części zamiennych i nie przykładają do geometrii z byt dużej wagi. Wiem coś na ten temat bo pracuje na piecu do produkcji szyb przednich w Saint-gobain sekurit .