Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: Zaniedbana 147 za 3tys zł

Użytkownik Ogier Avatar Goniaa
    Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    147 2.0 TS

Domyślnie

Póki nie sprawdzisz to studnia bez dna.....wiem to po sobie w swoja 8500 wrzuciłam takich mamy mechaników...druga bym juz miala. No ale cóż mojej nie oplaca się sprzedawać i dodam ze dalej stoi u mechanika, a tez kupiłam podobno w 100% sprawna powodzenia

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM

Domyślnie

Raczej to nie mechanicy a "mechanicy" - tak jak w każdej branży, są partacze, cwaniacy bez wiedzy, doświadczenia i tylko kombinują jak wyciągnąć od ludzi najwięcej kasy, ale są też tacy co nie mogą czasem spać po nocach zastanawiając się nad przyczyną i dopóki nie wykonają swojej roboty w 100% nie wypuszczą auta z warsztatu. Niektórzy nie rozumieją, że od tego jak wykonają swoją robotę zależy czy przyjadą inni. Trzeba tylko takich znaleźć, bo nie ma ich dużo.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Karol147
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6

Domyślnie

Ja jednak zrezygnowałem z oglądania tej Alfy, wolę kupić coś bardziej zadbanego. Poza tym gość jest dziwny bo już 2 razy miałem oglądać, za pierwszym razem w ogóle nie przyjechał, miał zadzwonić w poniedziałek o której mogę przyjść, ale też nie zadzwonił. No nic, jeżeli ktoś chciałby ewentualnie sobie obejrzeć tą Alfę to proszę dać znać na PW to udzielę informacji gdzie Alfa stoi

Dodano po 8 minutes:

Cytat Napisał Goniaa Zobacz post
    Póki nie sprawdzisz to studnia bez dna.....wiem to po sobie w swoja 8500 wrzuciłam takich mamy mechaników...druga bym juz miala. No ale cóż mojej nie oplaca się sprzedawać i dodam ze dalej stoi u mechanika, a tez kupiłam podobno w 100% sprawna powodzenia
    8500 w naprawy? W jakim czasie? Nie sprawdzałaś auta przed zakupem? W poniedziałek oglądałem jedną 147 za 6900zł, auto ruina, jak właścicielowi powiedziałem wszystko co jest nie tak to za 4 chciał mi ją oddać. Dosłownie mówił, że weźmie 4 i mam to zabierać Ale, jak policzyłem to nie wiem czy by 10 starczyło na naprawy więc to zupełnie nieopłacalne. Trzeba uważać i dobrze sprawdzać bo można kupić niezłego trupa, 8500 u mechanika...współczuje.
    Ostatnio edytowane przez Karol147 ; 24-12-2014 o 13:42 Powód: Dodano

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Domyślnie

Jak nie za bardzo masz czas samemu grzebać, nie za bardzo wiesz jak albo nie masz zaufanego, dobrego mechanika to chyba lepiej jednak znaleźć coś w dobrym stanie i zrobić parę rzeczy a nie "wszystko". Aut ze rdzą myślę, że nie warto dotykać, bo to ciężka walka, a i koszty spore.

Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    147 2.0 TS

Domyślnie

Dluga historia....jak przejrzysz forum to mozna poczytać o mojej histori. Alfe kupiłam 27.08. I do dzisiaj jeżdżę czymś innym ostatecznie doszlo do wymiany silnika a teraz podczas tej wymiany uszkodzono mi elektryke i ta auto znowu stoi w warsztacie. Moja alfa kosztowała 8000 tak dla informacji...no ale cóż moze w styczniu chociaz troche sie nią nacieszę podejrzewam ze jiz alfy nie kupie mimo tego ze strasznie mi sie podobają te auta a to wszystko z obawy przed naprawami....

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Domyślnie

A kupowałaś na wygląd, czy sprawdziłaś dokładnie auto?

Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    147 2.0 TS

Domyślnie

Foli pod panwekami nikt by mi nie wykryl alfa nauczyla mnie jak kupuje się auto

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Karol147
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6

Domyślnie

Foli pod panwekami nikt by mi nie wykryl
    No to nieźle :/
    A kupowałaś od prywatnego właściciela czy od handlarza, z komisu?
    Kurde, wychodzi na to, że żeby kupić coś na prawdę pewnego to przed zakupem najlepiej by było rozebrać silnik...

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

a to akurat pecha miałas,ja miałem 1 alfe ,mam 2,w planach 3spider ) a potem nastepne)

Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

Ja mojej szukałem 6 miesiecy, kupiłem za 9000zł "zadbana", gosciu i tak obnizyl z 10 000zl. Na start włozyłem 3000 nie całe(rozrzad, wariator, klocki, tarcze, opony, tylne zawieszenie, klima, filtry, zarówki i byc moze cos tam jeszcze, nie pamietam), pomimo, ze nie musialem polowy z tych rzeczy zmieniac to sam dla siebie "zeby byly moje" zmienilem, później jeszcze na pierdółki z 300zl i od 50tyś nie licząc tam jakiś pierdułek co sam potrafiłem zrobić/naprawić za darmo to jezdze bez problemowo, (odklupac) nigdy nie stałem na trasie z powodu jakies ustareki, w sumie zadnym fiatem nie stanalem jeszcze