To napisz mi krok po kroku co zrobiłeś ze dzialaja te sterowniki. ja robilem pod win 7 i dziala ale na 8 juz nie ;/
To napisz mi krok po kroku co zrobiłeś ze dzialaja te sterowniki. ja robilem pod win 7 i dziala ale na 8 juz nie ;/
Nic szczególnego - na sterowniku pobranym z Windows Update system nie mógł sobie poradzić z uruchomieniem urządzenia (Kod 10).
Znalazłem inny sterownik w internecie i zrobiłem zwyczajnie aktualizację sterownika z poziomu menadżera urządzeń - wskazałem lokalizację ze sterownikiem i od razu zadziałał jak trzeba.
to zaapodaj jakis dobry sterownik
O podpisach czytali?
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...kow_kabla.html
ELM dziala pod Win8 bez problemu. Tylko pczytaj o podpisach. Na plytce od Viakena jest instrukcja co i jak.
Panowie zainstalowalem sterownik ,trzeba bylo usunac podpisywanie cyfrowe,ale jest problem nie moge wybrac ustawienia portow com ;/
Panowie zainstalowałem sterownik ale jak mam wybrac port com w windowsie 8 ?
Manager urządzeń, wybierasz port, właściwości, zaawansowane i przestawiać na np. 1 . Potem taki sam ustawiasz w MES.
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
Niestety nie ma we właściwościach wybieranie portów;/
menedżer urządzeń>wybrać urządzenie>właściwości>ustawienia portu>zaawansowane i tam na dole masz wybór numeru portu czyli ten który ma mieć.
Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.