Poradziłes sobie z tym problemem? Ja miałem to samo, próbowałem klemy i nic. Wyciągnąłem baterie z pilota, przedmuchalem środek, wlozylem baterie spowrotem i od tej pory działa bez problemu.
Poradziłes sobie z tym problemem? Ja miałem to samo, próbowałem klemy i nic. Wyciągnąłem baterie z pilota, przedmuchalem środek, wlozylem baterie spowrotem i od tej pory działa bez problemu.
ja miałem podobnie, ale u mnie popaliło sie styki w stacyjce....i wyrzucało...400 zł mnie to kosztowało...
Ja miałem identyczny problem ok 2 tygodni temu. Próbowałem odpalić auto chyba z 10 razy i nic (tylko cykanie) ale kolejna próba i alfa odpaliła - co się okazało gdy wymieniałem akumulator na nowy i czyszczeniu kabli jedna z nakrętek od plusa (pod klapką) się poluzowała i nie myło styku. Także może w Twoim przypadku też będzie to błaha usterka.
Pozdrawiam
Odgrzewam kotleta. Póki co udało mi się dzisiaj przyholować auto pod dom (pominę fakt zerwania dwóch lin holowniczych)
Potrzebowałbym schemat który bezpiecznik i który przekaźnik jest za co odpowiedzialny pod maską ? Mógłby ktoś poratować?
W instrukcji do auta masz listę z opisem. Jeśli chcesz schemat całej elektryki daj maila na PW.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10