Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Wibracje na kierownicy i telepanie buda przy ruszaniu bez gazu

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    AR 159 2.4 JTD 200KM, AR 156 2.5 V6 190 KM

Domyślnie

Siema,

Ja miałem identyczne objawy. Wczoraj wymieniłem wszystkie trzy dolne poduszki i problem drżenia przy ruszaniu znikną (1.9 140KM)ł. Może warto wymienić trzecią poduchę pod silnikeim (pisałeś, że wymienione zostały dwie).

Mi jeszcze delikatnie mrowi kierownica na biegu jałowym - i to pewnie górna poducha (drążek reakcyjny).Tylko nie wiem jakiej firmy brać Impregom czy Febi...jeżeli ktoś wymieniałten element prosiłbym o poradę który drążek brać.

Użytkownik Rowerzysta Avatar klimek
    Mieszka w
    Orzesze
    Auto
    AR 147 1.9 jtd 16v

Domyślnie

Moze to glupie co napisze ale mi trzeslo jak cholera gdy odzepil sie przewód ktory idzie do "klapy gaszacej" niewiem jak to sie fachowo nazywa bo zapomniałem. On idzie z elektrozaworu podcisnienia do klapy gaszacej w przepustnicy. Wiesz sprawdzić nie zaszkodzi

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 147, 1.9 JTD 8v 2002

Domyślnie

czubax, mam Impergoma i jest ok. Co prawda przejechałem na nim ok 15 tys km ale narazie jest wporzadku. No i cena, nie wiem ile kosztuje Febi, ale za Impera dałem 80zł.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

Ja jestem przed wymianą wszystkich dolnych poduszek - tej zimy po odpaleniu i w sumie nawet jak się auto nagrzeje trzęsie całą deską jak i kierownicą, że aż manetka od świateł klekocze(po nagrzaniu trochę się uspokaja, ale nie ustępuje). Silnik pracuje równo, nie ma telepanie podczas odpalania i gaszenia. Drgania są podczas ruszania na popielniczce - zaczyna klekotać. Nie mam jak sprawdzić teraz korekt wtrysków bo oddałem laptopa do naprawy, ale cieknie mi pompa CR która też będzie robiona na dniach. Naczytałem się o poduszkach pod silnik różnych producentów, twardościach gumy itd i zainwestowałem w komplet trzech oryginalnych produktów Alfy. Po wymianie dam znać jak wrażenia.

Pozdr Paweł

Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

Dzisiaj odebrałem alfę od mechanika. Wymienione wszystkie dolne poduszki na oryginał. Dwie przednie były jakieś zamienniki, a ta pod skrzynią miała nadpękniętą gumę i ogólnie wydawała się rozwulkanizowana. Jakie wrażenia? Wcześniej pod odpaleniu na zimnie telepało całą deską rozdzielczą razem z kierą, że aż manetki klekotały(po rozgrzaniu silnika objawy te delikatnie ustępowały ale nie znikały). Ruszanie było na zasadzie krokami naprzód marsz + klekotanie popielniczki. Przyspieszanie od czwartego biegu wzwyż przy 1500 obr/min objawiało się strasznymi wibracjami na całej karoserii(drgała podsufitka i inne plastiki). Auto przy odpalaniu i gaszeniu nie telepało. Wszystkie te objawy wskazywały trochę na dwumas, ale postanowiłem najpierw zająć się zawieszeniem silnika. I co? Po prostu jakbym wsiadł do innego samochodu, bardzo delikatne mrowienie na kierownicy podczas postoju dalej jest, ale jest praktycznie niezauważalne, a wszystkie wymienione wcześniej objawy znikły Silnik wydaje się być całkowicie oddzielony od karoserii Więc w moim przypadku wymiana poduch sprawdziła się w 100%

Pozdrawiam Paweł

Użytkownik Maniak resoraków Avatar strzelec
    Mieszka w
    SD
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4, Alfa Romeo 159 2.0 Mondeo Hybryd Vigniale

Domyślnie

A kupowałeś sam te poduszki? jeżeli tak to napisz gdzie i ile Cię to wyniosło.

Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

Poszło PW