no ja tez sie nie zabralem jeszcze do tego nie mam czasu;/ a chcialbym miec juz wszystko tip top
no ja tez sie nie zabralem jeszcze do tego nie mam czasu;/ a chcialbym miec juz wszystko tip top
Miałem podobny problem. Przebieg 175 tyś 2.4. Za ściągnięcie skrzyni, wymianę uszczelniaczy, dwumasy, sprzęgła i wysprzęglika zapłaciłem 500zł. Mechanik mówił, że było ciężko![]()
A co w przypadku, gdy u mnie przebieg to 70 tys. sprzęgło i dwumas jeszcze w dobrym stanie. Wyciągać skrzynię tylko w celu uszczelnienia?
Przy 70k puścił uszczelniacz?
Trzeba też zwrócić uwagę na kolor oleju. W poprzedniej Alfie też mi ciekło na łączeniu, po rozebraniu okazało się, że puścił uszczelniacz od skrzyni biegów.
Jeśli olej nie jest czarnawy, to prawdopodobnie nie jest to olej silnikowy (tyczy się to diesli).
Ten typ chyba tak ma ja 170 konnej też to przerabiałem przy okazji wymieniłem tarcze i docisk i łożysko .Za zwalenie skrzyni 400 zł ogólne wyszło sporo łożysko drogie i do tego stara tarcza była całkiem dobra ale miłość kosztuje
Ja też 3 lata temu zapłaciłem 400 zł za wyciągnięcie skrzyni do wymiany sprzęgła i uszczelniacza. Ogólnie 8 godzin pracy mechanika. Byłem przy wymianie i trochę mu pomagałem bo to mój kumpel.
Prawdopodobnie uszczelniacz na wale. Zapocenie nie jest duże. Myślę, że warto obserwować ten wyciek, poziom oleju i poczekać do wymiany sprzęgła.