Hmmmm nie słyszałem o tym żeby te przewody się różniły. A stabilizacji toru jazdy nie masz.
Hmmmm nie słyszałem o tym żeby te przewody się różniły. A stabilizacji toru jazdy nie masz.
Ja zacząłem ostatnio wolniej jeździć gdy podczas jazdy (prosty odcinek) non stop pod 200 pusta droga przy hamowaniu czułem coś dziwnego, aż w końcu przy jednym hamowaniu wpadł mi pedał w podłogę.. ręczny również nie działał co mnie zdziwiło.. Tu was zdziwie - pękła mi śruba mocowania prawego tylnego zacisku, klocki wyleciały, tłoczek na maksa się wysunął i płyn wylatywał. Wyhamowałem biegami na tym prostym odcinku, auto na lewarek miałem jednego wkręta w bagażniku, wykrecilem zacisk wkrecilem w wezyk, zgiąłem wężyk opaskami ślimakowymi i do domu dojechałem
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
O, stary... Ja to ja miałem łagodniejszy przypadek, ale i tak jestem obesrany od dwóch dni. Naprawdę przy kilkunastoletnim wozie trzeba trochę więcej uwagi poświęcić na przeglądy i konserwacje. Wy w większości to już wiecie, a ja się dopiero uczę jak widać.![]()
Wracając do mojego przypadku:
Przewody różnią się - głównie długością. Kupiłem oba, wsadziłem jeden z nich, a drugi zwrócę. I teraz za nic nie mogę sobie przypomnieć, który wykorzystałem!!! :> Jak zobaczę jeszcze raz ten, który mi został, to dopiszę.Jeśli to tylko o długość chodzi, to może przy ESP gniazdo do wkręcenia przewodu w zacisk jest jakoś bliżej/dalej?
Marek, dzięki za tamte wskazówki. Faktycznie o ESP to moje auto nie słyszało. Swoją drogą bardzo mylone są te pojęcia: TCS, ASR, ESP. Również na tym forum. Dopiero dzisiaj doczytałem, co które tak naprawdę oznacza.
Trochę dziwne bo w 2001 roku chyba już było w standardzie ESP ? chyba ze w którymś miesiącu to zostało wprowadzone pozdrawiam.
Ja mam 2003r i posiadam ESP mam wersje Distincive i tylko one prawdopodobnie miały ESP.
Na pompie powinna być naklejka ESP.
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.