Może tak, może nie - podepnij pod kompa.
Może tak, może nie - podepnij pod kompa.
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
No właśnie jednak nie ... Mało tego kiedy znów pojawiła się ikonka wtrysku odłączyłem niebieską wtyczkę odpowiadającą ponoć za czujnik halla i auto też nie odpaliło. 20 minutowy postój na odpiętym aku auto pali znów 10/10 razy... i już nie mam bladego pojęcia co to może być... właśnie komp to by się przydał ale trzeba będzie chyba podjechać do mechanika jednak ...
Miałem ten sam problem ale w JTD.Wymieniłem czujnik położenia wałka rozrządu ale trudności z odpaleniem (czasami)występowały(odpięcie aku na 10-15 min pomagało).Dopiero wymiana czujnika położenia wału korbowego dało EFEKT.
Witam
Stawiam na potencjometr pedału gazu, miałem to samo, zapalała mi się kontrolka wtrysku w trakcie jazdy, auto traciło moc i gasło. Wymieniałem dwa tygodnie temu. Koszt 50 zł, jak masz diesla, to taki sam musisz kupić.
Pozdrawiam.
Piotr
Jak byś nie zauważył to mowa jest o TSie a nie klekocie - tam nie masz potencjometra pedału przyspieszacza a najnormalniejszą w świecie linkę.
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
hmmm... wlasnie zrobilem sobie jazde i wróciłem piechotą do domu15 minutowa opcja z aku działa auto odpala podejrzewam że to będzie to co Cinas mówil i koledzy wyżj też czujnik Hala. Wymienie w tym tygodniu i dam znać jaki efekt.
Weź tego kompa podepnij - wymienisz w ciemno a tu dupa - bez zmian. I nerwica niepotrzebna.
P0335 obwód czujnika A położenia wału korbowego wadliwe działanie. Taka ifnormacja poczestował mnie program na kompie po podłączeniu auta. Czyli to co podejrzewał Cinas... Pozostaje wymienic ale wcześniej jakimś cudem trzeba wócić autem do garażubo nie chce odpalic mimo wykasowania błędu. Jakiś pomysł ? Lawete sobie podaruje...
ps. jakby ktoś mógł zamieścić zdjęcie gdzie jest ten czujnik albo linka bylbym wdzięczny bo nie mogę tego nigdzie zgooglowac ani znaleźć w necie. Piona !
Ostatnio edytowane przez keler1 ; 22-02-2015 o 16:19
Przeczyszczenie styków nic nie daje.. mam taki sam problem który opisujesz i jest to czujnik położenia wału do wymiany i wałka rozrządu sprawdzane komputerowo u mnie i wyskoczyły te błędy podjedz na komputer i sprawdź jeszcze ale jestem pewien ze to ten czujnik