Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: Pomocy! Alfa gt stojęna autostradzie

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM

Domyślnie

Zjezdzasz z A4 na Karkonoska skrecasz w lewo na wysokosci salonu BMW i potem pierwsza w prawo i tam masz Bravo Auto Serwis - specjalizuja sie we wloskich autach. Nie naciagaja i robia dobrze. Wlasciciel zajebisty gosc no i wazne, ze sie znaja na Alfach, wiedza czego i gdzie szukac.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

No widzisz, to już dwa miejsca we Wro . Osobiście uważam, że te silniki to trzeba oddawać do fachowców którzy się na nich konkretnie znają bo inaczej może wyjść kaszana.

Ps. to nie ta co stała na parkingu na Auto-Toma?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Bo z tego co wiem to sa wlasnie dwa miejsca we Wroclawiu ;D
    Przy czym pewnie to, o ktorym myslisz jest dosc mocno oblozone, bo jezdzi do nich cale wojewodztwo
    podalem koledze ten warsztat bo jest kolo autostrady, znaja sie na Alfach i nie przycinaja. Ceny sa rozsadne. Sam u nich robilem troche rzeczy, dodatkowo znajomi sa tez bardzo zadowoleni.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Dziś auto będzie w Gł. Znasz kogoś, kto może się podpiąc z komputerem? I dziękuję za pomoc. W Auto Tomie nie stała.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Mrożek ma na 90% bo prowadzą diagnostykę .

Napisz na pw gdzie alfę stawiasz to z chęcią podjadę zobaczyć. Jutro będę u mechanika we Wrocku to możesz też opisać dokładnie co się stało to może on coś więcej wywnioskuje .

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Dzięki z góry i przepraszam za późną odpowiedź, nie miałem gdzie się dobrać do internetu. W samochodzie wcześniej wyskoczył komunikat Monitor Control System Failure, ale po chwili zgasł. natomiast na tej nieszczęsnej autostradzie ten sam komunikat wyskoczył i juz nie zgasł, równolegle pojawił się Engine Low Oil Presure i natychmiast zjechałem na najbliższy zjazd. Zrobiłem może 2-3 km. Na stacji paliw okazało się, że na wolnych obrotach silnik pracuje nierówno. Po tym zdecydowałem się auto zostawić. Dziś dopiero mam możliwość samochód przetransportować, zaraz wyjeżdżam z lawetą, na razie nie mam koncepcji, co dalej

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Kolego, no koncepcja jest prosta - oszczedzasz na kupnie -> bulisz srogo pozniej. Wez to auto do warsztatu porzadnego, zaplac za konkretna diagnostyke, mozesz probowac pociagnac sprzedawce do odpowiedzialnosci za zatajanie wad. Przeczytaj:

http://www.infor.pl/prawo/prawa-kons...d-uzywany.html

i na przyszlosc: lepiej doplacic i kupic zadbane niz potem placic za lawety, warsztaty itp. Dodatkowo zobacz ile czasu i nerwow juz straciles. Powodzenia zycze i ja bym dochodzil swoich praw na Twoim miejscu.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Z drugiej strony kupić zadbane auto... widział ktoś takie? Ja wiem, że sprzedajesz porządne, ale nie było takie od początku, prawda? . Ja kupiłem truchło za 12k! (no ale z premedytacją) i już lecimy z przeróbkami na ponad 20k a jeszcze malowanie ze zmianą koloru czeka, intercooler, program... Do 30 dojdzie i będzie porządne auto .

Tak samo ktoś tu kupił alfę za 8k? Wyremontował i sprzedaje za nie pamiętam, 30k? 25? Wszystko ma sens jak się robi to z głową ^^.

Podjedź do auto-tomy i popytaj o diagnostykę, ale dokładnie... Wpierw czy się znają na tych silnikach bo to najważniejsze, potem czy mają czas by to zrobić porządnie bo oni zawsze zalatani (choć zawsze wszystko robią z głową). Potem wiózłbym auto do Wrocka.
    Ostatnio edytowane przez Zambezi ; 04-03-2015 o 13:15

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Zambezi Zobacz post
    Z drugiej strony kupić zadbane auto... widział ktoś takie? Ja wiem, że sprzedajesz porządne, ale nie było takie od początku, prawda? . Ja kupiłem truchło za 12k! (no ale z premedytacją) i już lecimy z przeróbkami na ponad 20k a jeszcze malowanie ze zmianą koloru czeka, intercooler, program... Do 30 dojdzie i będzie porządne auto .

Tak samo ktoś tu kupił alfę za 8k? Wyremontował i sprzedaje za nie pamiętam, 30k? 25? Wszystko ma sens jak się robi to z głową ^^.

Podjedź do auto-tomy i popytaj o diagnostykę, ale dokładnie... Wpierw czy się znają na tych silnikach bo to najważniejsze, potem czy mają czas by to zrobić porządnie bo oni zawsze zalatani (choć zawsze wszystko robią z głową). Potem wiózłbym auto do Wrocka.
    Byla w 100% sprawne technicznie i wymagala troche milosci

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Ok, dzięki. Po łyk endzie dam znać, co się wydarzyło