Instalacje sa takie same tylko zalezy w co bylo wyposazone auto.Halogenow np nie ma a wiazka jest itd.Wez ten przewod od tego czujnika polacz z masa i zobacz czy zapali sie kontrolka na desce.Jesli tak to czujnik do wymiany.
Instalacje sa takie same tylko zalezy w co bylo wyposazone auto.Halogenow np nie ma a wiazka jest itd.Wez ten przewod od tego czujnika polacz z masa i zobacz czy zapali sie kontrolka na desce.Jesli tak to czujnik do wymiany.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
sprawdzone tak jak kolega Lukasz A. podpowiedział podłączyłem przewód do karoserii i lampka świeci. Dzięki
---------- Post dodany o godzinie 13:32 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:21 ----------
acha czy przy wymianie zwrócić na coś szczególnie uwagę spóścić olej itp czy poprostu wykręcić i wkręcić nowy?
Tak masz rację jest wkręcony obok podstawy filtra oleju i w blok silnika . Zrozumiałem z twojego wcześniejszego postu że za tą lampke odpowiada czujnik ciśnienia oleju ( banieczka ta od wskaznika ) wkręcona z drugiej strony silnika w blok
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Witam
Również mam problem z tym czujnikiem ale odwrotny. Tzn. przy starym lampka raz się zapalał raz migała, okazało się że był nieszczelny wymieniłem na nowy, ponoć na pewno od tego modelu i jest to samo, tyle że kontrolka świeci się cały czas. Dodam że wogóle chyba działa na odwrót po przekręceniu zapłonu nic a jak odpale silnik to się zapala i nie gaśnie.
W czym problem???
Mam sprawny czujnik gdzies od 1.7 TS 8V wpadniesz do mnie to Ci go dam![]()
I stał się cud dziś rano przekręcam kluczyk patrzę a tu kontrolka od oleju się swieci i gaśnie po uruchominiu silnika. I jest wszystko ok. Nie zrozumię tych samochodów:-)
Podomnie u mnie jak kabel przy samym czujniku nie laczyl![]()