Jeżeli masz możliwość to przerzuć regulator z auta do auta, chociaż na moje oko to jak ciśnienia nie ma to pompa.
Najprościej i najtaniej by było przerzucić z auta do auta podejrzaną część i zobaczyć czy nie ma poprawy.
Jeżeli potrzebujesz auta to tymczasowe rozwiązanie to samostart, zapalać będzie, a z tego co doczytałem tylko z tym jest problem.
dokładnie tak jak piszesz, tylko z tym problem,
przerzucę regulator na próbę z drugiej,
z pompą to już problem byłby wymienić bo to na rozrządzie siedzi...
W moim wypadku działo się podobnie ,z tym że po nocy nie odpalał , a u Ciebie zapala . Winny był przelew we wtryskiwaczu całe ciśnienie szło z powrotem i pompa nie wyrabiała z dawka rozruchową . Odpalał na "Plaka" bez problemu , zero błędów .
kupiłem całą pompę razem z regulatorem ciśnienia.
póki co przerzucony został regulator paliwa i ...eureka, 2.4jtd pali od strzała za każdym razem.
Ale żeby nie było tak kolorowo to słychać, że faluje delikatnie na obrotach, widać też to delikatnie na wskazówce, wg wykresu ciśnienie zmierzone paliwa mocno się waha, dodatkowo słyszę, że huczy pompa paliwa..
Czyli wychodzi na to, że teraz im szybciej tym lepiej trzeba będzie tą pompę przerzucić na "nową" -tak mi się przynajmniej wydaje.
Problem jest taki, że jest napędzana od rozrządu....a to już nie jest takie proste w grzebaniu jak dla mnie...
Czyli diagnoza regulatora potwierdzona. Co do przerzucenia pompy to ja osobiście zleciłbym to mechesowi - szkoda nerwów![]()
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?