Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Ar 156 1.6 ts

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Teoretycznie multimetrem możesz sprawdzić rezystancję uzwojenia cewki, ale to za mało. Najlepiej jest przekaźnik przetestować na stole, podłączając pod niego napięcie sterujace, np. ze zwykłego prostownika samochodowego i jakiś odbiornik, np. żarówkę i sprawdzając, czy styki robocze działają prawidłowo.
    Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 07-04-2015 o 07:06

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR159SW 1.75TBi, AR147 1.6ECO, BMW E21 M42B18

Domyślnie

Głupie pytanie ... jak tam Twój IMMO? Kontrolka CODE sprawna?, świeci -> gaśnie ?

Pisałeś, że błędów brak, możesz zapodać zrzut z FESa? Zwłaszcza opcje z uwierzytelnieniem... albo najlepiej podepnij się bezpośrednio pod pod centralkę IMMO a nie pod ECU.

Nie żebym szukał dziury w całym ale immo "dosyć istotne" jest przy (nie)zapalaniu .

Jeśli masz jakiś "dziwny" alarm z funkcjami odcięcia różnych podzespołów to on też może być przyczyną Twoich kłopotów...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    BYŁA TO AR 156

Domyślnie

Calkiem możliwe. Jutro ogarne te wszystkie rzeczy. System jaki mam to jest cos o nazwie "Meta system" ale nie wiem co to ustrojstwo ma za zadanie odcinać lub blokować. Z tego co wiem to w Holandii i Belgii ten system montowali seryjnie w Alfach i Fiatach.
    Wysano z Windows Phone.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Ja mam alarm meta system, ale odcina tylko pompę paliwa. Niebieski okrągły pilot z gumowym przyciskiem na środku.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    BYŁA TO AR 156

Domyślnie

To to samo ja mam. Ale okazało się, że to przekaźników wina na 99% po wymianie powinno byc ok. Jak sie uda to dzisiaj wymienię i zobaczę jaki bedzie efekt.
    Wysano z Windows Phone.

Uprawnienia