Ale czy te opony mogly duzo.podniesc spalanie auta??
Ale czy te opony mogly duzo.podniesc spalanie auta??
Nie.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Mhm . To dziwne
Kolego, nie panikował bymTen silnik swoje "chlipie", szczególnie w mieście jeszcze jak jest niedogrzany. Mi na odcinkach 2-5 km wychodzi po 10 a czasem i 15, w miarę kolejnych kilometrów spalanie spada i przy umiarkowanej jeździe, hamowaniu silnikiem może pozytywnie zaskoczyć (oto dowód
)
A i dobrze tutaj mówią, że mógł się wypalać DPF, stąd to spalanie. Obserwuj wskazówkę od doładowania, czy spada gwałtownie do 0 po odpuszczeniu gazu i obserwuj chwilowe spalanie, jeżeli jest wysokie to raczej jesteś w trakcie wypalania DPF
I pamiętaj że to auto 1600 kilo waży
EDIT
Zaraz może znajdę i takie, gdzie widnieje 25l/100km po 4 km w korku więc się nie martw![]()
Ostatnio edytowane przez Achaj ; 17-04-2015 o 10:20
Witam.
Mam problem ze spalaniem, przejechałem 60km i średnie zużycie wyszło mi 16,7 l/100km.
Czy można to jakoś zdiagnozować? Silnik procuje w porządku.
Czy podpięcie pod komputer coś wykaże?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Nic nie napisałeś w jakich warunkach pokonałeś te 60km. Ja u siebie przy dystansie 60 km i jeździe z prędkością 200km/h osiągnę bez problemu Twój wynik. No i druga skrajność - Podczas pokonania takiego dystansu na niskim biegu, pewnie bym Cię przebił. A tak poważnie, to napisz coś więcej.
Przepraszam jakoś mi to umknęło
Około 30km trasa (bez szaleństw) i 30km po mieście.
Dodam że wcześniej zrobiłem 200km trasę i wyszło uczciwie ok.7,5l/100 więc nie wiem czemu teraz pokazuje tak dużo...
Ja wczoraj w 1.75 na zakorkowanym odcinku 9km (45 minut ) , klima - 25l/100 i więcej już nie pokazała. Ale wcale nie tęsknie za JTDm.![]()
Wiesz co?
Spróbuj jeszcze pojeździć i napisz. Jedne 60km jeszcze wiosny nie uczyni. Wszystko mogło być. Też zależy jaka ta jazda po mieście. Ja to już na te szczegóły nie zwracam uwagi. po prostu tankuje i jadę. Średnie spalanie mam na poziomie 12l/100km z klimatyzacją, jazda mieszana. Oczywiście, że pojadę tak, ze spali mi te 8,5 litra. Ale co to za jazda jest? Jak chce mniejsze spalanie, to jadę STILO i jest trochę mniej, choć po wymianie tej turbiny, jak mu docisnę to tez potrafi zjeść do 9 litrów ON![]()
Co do diagnostyki komputerowej, to nic nie zaszkodzi Ci zrobić i zobaczyć czy nie ma jakiegoś zapisanego błędu. Wtedy coś więcej będzie można napisać.
OK zobaczę jeszcze.
Dzięki