ekstra 4-5 tysi na kapitalny remont z pakietem startowym i będziesz zadowolony.
ekstra 4-5 tysi na kapitalny remont z pakietem startowym i będziesz zadowolony.
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Rozrząd zmieniony a o pieniadze nie chodzi tylko został niesmak ze ktoś potrafi tak oszukiwać a polowałem na takie autko dlugo poprostu lubię alfy i tyle a zwłaszcza ten model no co zrobić czy będzie remoncik zrobić i tyle chm nie odpuszczę tak łatwo ostatnio mialem 145 i tez wylądowałem kupę kasy i teraz mój teściu sie cieszy bo dostał ją w prezencie a mydlicie czy lepiej remontować ten silnik co mam czy kupic inny zrobić porządnie i dopiero go wrzucić
Wojtek Krakow
A wracając do przebiegu rozmawiałem z gościem od którego została kupiona i jest gwarancja przebiegu zreszta lakier i wszystko naprawde super fotele nie poprzecierane ale co zrobić klękło i tyle a jeszcze musze wrócić do polski kupie beczkę oleju i ogień he he
Wojtek Krakow
No czyż nie piękna
Wojtek Krakow
I drugie ujęcie
Wojtek Krakow
Mam tern sam problemTylko, że ja kupiłem po pieniądzach z myślą o naprawie też przebieg potwierdzony 180tys, obrócona panewka i skończone pierścionki ale ja w sumie się nie przejmuje robie remont też w Krakowie cena koło 3-3.5 z rozrządem, no ale ja kupiłem za małą kase stosunkowo. A tak wgl to ile powinna brać taka 2.0TS po remoncie?
Ostatnio edytowane przez maanieek112 ; 24-05-2015 o 14:53
Ile dales bo ja z oponami na zimę i aluusy 11 tysięcy
Wojtek Krakow
I gdzie robisz remont masz jakiegoś speca
Wojtek Krakow
11 tys.to mozna sie spodziewac wydatkow dodatkowych.cudow nie ma.
Robie jeden może dwa miesięcznie takie silniki, z reguły uszczelniacze, pierścienie. Głowice mam gotowe już po remoncie CF2/CF2 gotowe do montażu wiec stara zostaje,trzeba rozebrać silnik i go obejrzeć pod kątem owalu i zużycia gładzi.w miarę to jest wdzięczne w remoncie także takie coś uszkodzone warto kupić bo części są tańsze niż do Forda np np uszczelka głowicy 50zl
Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
JTD,TWIN SPARK,V6
Miernik grubości lakieru Fe/Al
Naprawa wariatora faz
Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
Informacje i możliwości-PW
myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
Naprawa Turbo
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html