Opis i schematy elektryczne wysłałem na wskazanego maila.
Opis i schematy elektryczne wysłałem na wskazanego maila.
Pikne dzięki !!!!
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Cały czas do przodu!
No i nastąpił koniec tematu ...
I to pozytywny
Ale jako, że yyyy sprawa miała dziwny i dłuuuuugi przebieg opiszę ją nieco bardziej szczegółowo
Tak jak pisałem na pierwszej stronie po wymianie sterownika skrzyni nie było on widoczny w systemie.
Po próbie samodzielnego sprawdzenia o co biega i stwierdzeniu, że chyba sprawa mnie przerasta oddałem samochód do autka.pl (jak pokazał czas, gdybym sie nie poddał tak szybko nie było by tematu ....)
Niestety po trzech tygodniach pobytu u nich samochód odebrałem bez rozwiązanego problemu.
Na plus mogę powiedzieć, że naprawili mi ksenona i halogena i nic mnie nie skasowali.
Popadłem w depresję niemal![]()
Namierzyłem firmę Moto Magic Garage http://www.motomagic.pl/ ładnie się reklamowali, że elektronika samochodowa nie ma dla nich tajemnic itp itd.
Nie wierzyłem imNie wierzyłem już żadnym mechanikom, ale co było robić. We wtorek rano odstawiłem im auto a w środę o 17-tej zadzwonili mi, że samochód do odbioru !!!
I teraz najlepsze - co było ???
Yyyyyy
Brak bezpiecznika w skrzynce pod maską!
Nie spalony, nie spalone gniazdo ani nic - po prostu brak bezpiecznika !
Na 99,999 % gość który robił remont hydrauliki skrzyni u którego spaliła się ta elektronika sprawdzając bezpieczniki wyjął i zapomniał wsadzić.
Ku@@#wa
Gdybym się bardziej przyłożył do sprawdzenia wszystkiego samodzielnie nie straciłbym tyle czasu i nerwów.
Ehhhh - co rzec ważne, że temat zamknięty.
Trochę słabo, że goście w autka.pl nie znaleźli tego przez tak długi czas pobytu auta u nich ...
Ale ważne, że samochód jeździ
Przy okazji okazało się że jest jeszcze parę drobnych rzeczy do ogarnięcia przy silniku, ale to wiadomo, rzeczy które trzeba zrobić i już.
Moto Magic maja klienta jak nic
Torin
Następny dowód na to ze mechaniory od dupy strony wszystko robią.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Niezła historia. Jak mało kiedy z mechanikami - pozytywna![]()