Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: regulacja fotela na wysokość

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Zapewniam Cię, że elektronikę fiatowską opanowałem i to dość mocno. To że w Eper jest inny nr katalogowy zupełnie o niczym nie świadczy. Wiele razy ta sama część przeznaczona do różnych modeli ma różne nr katalogowe.
    Możesz wierzyć albo nie ale elektronika Bravo i Julki jest praktycznie ta sama ( owszem system DNA czy inne charakterystyczne elementy są inne) ale to nie zmienia ogólnego obrazu unifikacji i podobieństw tych aut. Jeszcze inny przykład- wielu userów Bravo ma zegary z ..Julki - działa P&P a patrz w katalog części - zupełnie inna bajka.

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

No wierzę Ci i rozumiem że sporo elementów jest wspólnych czy nawet identycznych i będzie pasować. Natomiast w przypadku airbagów o których rozmawiamy pewne jest to że Giulietta ma system Bosch natomiast Bravo ma Siemens lub Continental. Rózne centralki , rózne softy, co do reszty nie wiem ale jeśli jestes pewien że fotele (w sensie poduszek i mat) tak jak inne elementy tych aut będą pasować to pozostaje podpiąc i sprawdzić czy i fotele będą P&P

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    alfa giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    Powiem tak - chyba jednak jest P&P - ilość wtyczek ich wielkość i rozmieszczenie w nich pinów jest identyczne.
    Skoro do NB pasowały fotele z Abarth-a 500 , kierownica pasowała bez jakichkolwiek przeróbek to powinno i śmigać w Julce. No ale głowy nie dam sobie uciąć.

rozstaw szyn i ich szerokość jest idealnie ta sama.
    Ogólnie oglądając Julkę pod kątem technicznym to inaczej opakowane Bravo
    dareek napisałem do Ciebie wiadomosc, ale nie wiem czy dotarła, chciałbym sie z toba skontaktować w sprawie przełozenia foteli. prosba o kontakt

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    Powiem tak - chyba jednak jest P&P - ilość wtyczek ich wielkość i rozmieszczenie w nich pinów jest identyczne.
    Skoro do NB pasowały fotele z Abarth-a 500 , kierownica pasowała bez jakichkolwiek przeróbek to powinno i śmigać w Julce. No ale głowy nie dam sobie uciąć.

rozstaw szyn i ich szerokość jest idealnie ta sama.
    Ogólnie oglądając Julkę pod kątem technicznym to inaczej opakowane Bravo
    Naprawdę fotele z Abartha 500 pasowały do Bravo? ostatnio był komplet na allegro w czerwonej skórze z Abartha 500 i myślałem o zamontowaniu tego u siebie w Julce, bo wyglądają obłednie,
    ale tak się składa że zmierzyłem rozstaw szyn w Giuliettcie i zwykłej 500 i w Giuliettcie jest jakieś 3cm węższy i szyny mają inne mocowania, więc mój pomysł poszedł w zapomnienie... no chyba że jest jakiś sposób na montaż tych foteli bez spawania adapterów?

a co do airbagów, to nie ma w nich żadnych czujników, jest tylko + i - i nie ważne czy masz poduszke z peugeota czy z fiata, zawsze zadziałą jak tylko dostanie odpowiednie napięcie

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

nie do końca z elektryką jest oki- weź pod uwagę że julka ma maty obecności w fotelach

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

w sensie ze zgadzam się z tobą, że elektronicznie, podpięcie innych foteli to nie problem... zastanawia mnie tylko kwestia przełożenia szyn, a właściwie "jak" bo chodzi mi to po głowie od dawna

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

looknij na fotele Abatha GP - może spasują -z szynami nie problem - prowadnice z julki spawarka szlifierka i lecisz

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

heh, wolałbym uniknąć niszczenia skórzanych foteli, trochę szkoda jednak ;p

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

nic nie niszczysz- odkręcasz tylko szyny, bo one są potrzebne i dopasowujesz fotele np z abartha dostosowując je do szyn z Julki- looknij w EPER-a i zobacz
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	emaps 2.jpg
Wyświetleń:	25
Rozmiar:	72.1 KB
ID:	197304Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	emaps1.jpg
Wyświetleń:	20
Rozmiar:	66.4 KB
ID:	197305

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

tylko te szyny fabrycznie są chyba zanitowane, stalowymi grubymi sworzniami, nie wiem jakbym je potem zespolił...
    a zresztą to już nie akutalne bo te fotele już się sprzedały dziś, zostały tylko szmaciane, a takie to mnie nie interesują już...