A odpowie mi ktoś w końcu, kto ma Bosa z subwooferem w półce i czy u niego grają dwa głośniki w półce czy jeden?
mam tylko jednego woofera w skrzynce, 2 strona to maskownica, ale doczytalem ze tak ma byc, typowy bassjeb. czyli zastepuje tuby itp.
jazzu mylisz sie co do twiterow przy klamkach nawet fajnie dzialaja i kabelki maja, zrobie specjalnie zdjecia dla Ciebie jak tylko boczki sciagne bo bywa ze po wymianie szyby tylko one u mnie piskaja
głośnik jest tylko jeden. Druga siateczka to tylko atrapa żeby było symetrycznie i nie ma możliwości założyć takiego drugiego . Inny jest głośnik w sedanie a inny w SW. W kombi jest w obudowie z otworem BR. W sedanie głośnik bardzo płaski o specyficznej konstrukcji membrany i cewki.
Oba niestety grają o Bos(ż)e....., do niczego.
Śmiem twierdzić że w sedanach po założeniu głośników 6x9cala w półkę zamiast tego wynalazku będzie zdecydowanie lepiej. Oczywiście pozbywamy się też głośników z tylnych drzwi.
Bose gra ładnie - albo wystarczająco do średniej głośności, jak damy więcej "czadu" to niestety ale najpierw wymięka subwoofer. Stąd zacząłem o nim temat, szkoda że nie można zamontować drugiego pod maskownicę bo na pewno poprawiło by to znacznie sytuację - oczywiście dodając jeszcze wzmacniacz oddzielny na oba. Jak nie da rady tam dołożyć żeby było wyglądem oryginalnie to nic nie będę kombinował..
Dzięki!! pokombinuję z zabudową mam nadzieję że się uda![]()
A ja tak sobie pomyślałem, że chyba jednak bardzo łatwo i szybko można by było zrobić drugi subwoofer do mojej wersji. Tz. jest wzmacniacz i głośnik w półce - więc jest źródło dźwięku i zasilanie. Wyprowadzając dwa kable do aktywnego subwoofera w skrzyni mamy zdublowany i mocniejszy bas, dobrze mówię? Czy więcej kombinacji trzeba?
Nie chcę bałaganić więc podpinam się pod stary wątek bo tytuł będzie kompatybilny.
Mam problem ze wzmacniaczem Bose – mianowicie problem jest z zasilaniem wewnątrz wzmacniacza. Obawia się to tym, że wzmacniacz po prostu nie działa a co za tym idzie głośniki nie grają. Po włączeniu radia przekaźnik we wzmacniaczu na pewno załącza się. Przelutowałem już prostopadła do głównej płytke ze ścieżkami zasilającymi pomogło ale nie wiele – dalej raz pracuje raz nie. Jak wiemy system BOSE montowany był w wielu markach - i teraz moje pytanie: czy wzmacniacz będzie pasował przykładowo z opla omegi B lub z audi a6/a4? Zarówno wtyk jak i cała reszt wygląda tak samo nie wiem natomiast jak z wyprowadzeniami pinów. Może ktoś z was miał podobny problem i/lub wymieniał wzmacniacz.
Qki ten wzmacniacz bosa został skonstruowany tylko pod ten mały głośnik. Jak dodasz 2 głosnik to spalisz wzmacniacz najprawdopodobniej. Jak masz troszke $$$ to podjedz do jakiejś firmy moze ci cos zmontują ale licz sie z kosztami jakiegos 1000 zł za wzmacniacz przetwornik i obudowe. Szału nie będzie ale zawsze będzie lepiej. Sam zastanawiam sie nad 156 SW z audio bosa ale widze ze ten su jest słaby
![]()
Proboszcz myśle ze to powinno być to samo bo wkońcu to jest masówka i bez sensu było by im było to przerabiac pod kazde auto