Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: Bose

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Cytat Napisał jazzu Zobacz post
    Też był bym wdzięczny za takie fotki, a co do twiterów (przy klamkach)to w bose są puste, jest tylko logo bose. Siedzą w głośnikach na dole drzwi.
    Nie we wszystkich systemach Bose ale w mojej wersji bylo wlasnie tak ,gwizdały mi na obuwie ale przeniosłem je tam gdzie wg mnie lepiej mi odpowiadają

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

A odpowie mi ktoś w końcu, kto ma Bosa z subwooferem w półce i czy u niego grają dwa głośniki w półce czy jeden?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

mam tylko jednego woofera w skrzynce, 2 strona to maskownica, ale doczytalem ze tak ma byc, typowy bassjeb. czyli zastepuje tuby itp.

jazzu mylisz sie co do twiterow przy klamkach nawet fajnie dzialaja i kabelki maja, zrobie specjalnie zdjecia dla Ciebie jak tylko boczki sciagne bo bywa ze po wymianie szyby tylko one u mnie piskaja

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Puławy
    Auto
    AR 156 V6 TI 2004 ( dolot GTA )

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    A odpowie mi ktoś w końcu, kto ma Bosa z subwooferem w półce i czy u niego grają dwa głośniki w półce czy jeden?

głośnik jest tylko jeden. Druga siateczka to tylko atrapa żeby było symetrycznie i nie ma możliwości założyć takiego drugiego . Inny jest głośnik w sedanie a inny w SW. W kombi jest w obudowie z otworem BR. W sedanie głośnik bardzo płaski o specyficznej konstrukcji membrany i cewki.

Oba niestety grają o Bos(ż)e....., do niczego.

Śmiem twierdzić że w sedanach po założeniu głośników 6x9cala w półkę zamiast tego wynalazku będzie zdecydowanie lepiej. Oczywiście pozbywamy się też głośników z tylnych drzwi.

Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Bose gra ładnie - albo wystarczająco do średniej głośności, jak damy więcej "czadu" to niestety ale najpierw wymięka subwoofer. Stąd zacząłem o nim temat, szkoda że nie można zamontować drugiego pod maskownicę bo na pewno poprawiło by to znacznie sytuację - oczywiście dodając jeszcze wzmacniacz oddzielny na oba. Jak nie da rady tam dołożyć żeby było wyglądem oryginalnie to nic nie będę kombinował..

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Cytat Napisał emac156 Zobacz post
    Ducrider mam pytanko czy rozbierałeś swojego sub'a? konkretnie miałbym prośbę żebyś zrobił foto jak wygląda jak jest zamocowany, ksztalt pokrywy i foto kabla którym doprowadzony jest sygnał. Generalnie dokumentacje fotograficzną o ile to mozliwe of course. Chciałbym jakis basik wrzucić do mojej Belli ale taki w miarę dyskretny czyli coś "na kszałt oryginału. pozdrawiam i z gory dziekuje
    fotki

emac156
    Gość

Domyślnie

Dzięki!! pokombinuję z zabudową mam nadzieję że się uda

Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

A ja tak sobie pomyślałem, że chyba jednak bardzo łatwo i szybko można by było zrobić drugi subwoofer do mojej wersji. Tz. jest wzmacniacz i głośnik w półce - więc jest źródło dźwięku i zasilanie. Wyprowadzając dwa kable do aktywnego subwoofera w skrzyni mamy zdublowany i mocniejszy bas, dobrze mówię? Czy więcej kombinacji trzeba?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 156 2.0 JTS, AR GT 3.2 V6, Giulia Veloce Q4

Domyślnie

Nie chcę bałaganić więc podpinam się pod stary wątek bo tytuł będzie kompatybilny.
    Mam problem ze wzmacniaczem Bose – mianowicie problem jest z zasilaniem wewnątrz wzmacniacza. Obawia się to tym, że wzmacniacz po prostu nie działa a co za tym idzie głośniki nie grają. Po włączeniu radia przekaźnik we wzmacniaczu na pewno załącza się. Przelutowałem już prostopadła do głównej płytke ze ścieżkami zasilającymi pomogło ale nie wiele – dalej raz pracuje raz nie. Jak wiemy system BOSE montowany był w wielu markach - i teraz moje pytanie: czy wzmacniacz będzie pasował przykładowo z opla omegi B lub z audi a6/a4? Zarówno wtyk jak i cała reszt wygląda tak samo nie wiem natomiast jak z wyprowadzeniami pinów. Może ktoś z was miał podobny problem i/lub wymieniał wzmacniacz.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin

Domyślnie

Qki ten wzmacniacz bosa został skonstruowany tylko pod ten mały głośnik. Jak dodasz 2 głosnik to spalisz wzmacniacz najprawdopodobniej. Jak masz troszke $$$ to podjedz do jakiejś firmy moze ci cos zmontują ale licz sie z kosztami jakiegos 1000 zł za wzmacniacz przetwornik i obudowe. Szału nie będzie ale zawsze będzie lepiej . Sam zastanawiam sie nad 156 SW z audio bosa ale widze ze ten su jest słaby

Proboszcz myśle ze to powinno być to samo bo wkońcu to jest masówka i bez sensu było by im było to przerabiac pod kazde auto