Masz adaptery do zwrotnicy?
To jest najlepszy mod jaki mozesz zrobic, hamulce ze 166, znaczy sie. Trzeba tylko felgi miec odpowiednie...
Masz adaptery do zwrotnicy?
To jest najlepszy mod jaki mozesz zrobic, hamulce ze 166, znaczy sie. Trzeba tylko felgi miec odpowiednie...
Adaptery będę miał za małe pieniądze co do felg to dystanse w najgorszym przypadku
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To powodzenia - bedziesz zadowolony.
Mam nadzieje a co do felgi to jakie trzeba mieć et żeby weszło ?
Zalezy od felgi i opony. Wchodzi na speedline 16" et 40.5 bez problemow, chociaz chlodzenie jest kiepskie.
Ja mam 17 et 38/37 jakoś tak
W zależności od kształtu ramion od środka felgi - wejdzie albo nie
No chyba ze to dedykowane do gta felgi - wtedy wejdą.
Spróbuj wrzucić klocki Ferodo DS Performance. W porównaniu do serii jest duuuużo lepiej.
4-tłok brembo na tarczy 310 ma sie do ds na 281 jak badziewny zamiennik do ds. Różnica jest przeogromna. Wg mnie sensowniej jest zrobić brembo jesli chodzi o hamowanie. Koszty większe ale niewiele, a efekty warte po stokroć.
Przy czym koszty swapa sa
jednorazowe a koszty tarcz 310 plus klocki np trw to 500pln. Koszt ds plus tarcze to około 800. Finansowo podobnie ale różnica w hamowaniu ogromna - ja z tego powodu polecam jednak swap.
Odgrzebie lekko temat - naczytałem się na forum sporo o różnych zachwalanych wariantach hamulcowych ale takiego konkretnego, o którym myślę to nie spotkałem.
Przymierzam sie do wymiany kompletu przód/tył i myślę o tarczach ATE i klockach Ferodo Premier - dobry wybór?
Auto użytkowane głównie do jazdy miejskiej i w tryb sportowy rzadko wchodzęPoza miastem też raczej nie więcej niż 120/140 km/h bo Alfinka już wiekowa więc szkoda mi jej upalać
Szukam solidnego rozwiązania które wytrzyma jeszcze jakieś 50 kkm
Drugie pytanie - ile litrów płynu hamulcowego wchodzi do układu, może jakiś konkretny godny polecenia produkt macie ?