stanlizak nie za bardzo wiem o czym piszesz z tym Ecu. Co mam sprawdzić? W którym miejscu jest ecu? Odpiąć go i sprawdzać po kablach?
stanlizak nie za bardzo wiem o czym piszesz z tym Ecu. Co mam sprawdzić? W którym miejscu jest ecu? Odpiąć go i sprawdzać po kablach?
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Dzisiaj pogrzebalem przy tej kostce. Odwrocilem ja podpialem i zapalilem Spidera. Marchewki nie bylo przez ok 10s pozniej sie zapalila. To dziwne bo wczesniej marchewka palila sie non stop.
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Kolego, co to znaczy "odwróciłem ją" tych złącz nie da się obrócić - a odczytałeś teraz błędy jakie są zapisane.
Wyżej Ci dałem opis złącza czujnika fazy rozrządu - pomiary trzeba przeprowadzić przy odłączonym czujniku przy włączonym zapłonie na złączu do ECU musi być 5V zasilania czujnika. ECU to sterownik silnika w twoim jest w nogach pasażera po prawej stronie za tapicerką - metalowe pudełko z napisem Motronic.
Ale bez schematów i odpowiedniej wiedzy to dużo nie zdziałasz.
Ostatnio edytowane przez stanlizak ; 05-03-2016 o 16:30