Jak zakladasz w ASO to pewnie zrobia ci to tak zeby bylo jak ori. Ja zakladalem samemu i specjalnie wybralem zestaw tylko z dzwiekiem bo w Alfie nie mialem wcale czujnikow.
Jak zakladasz w ASO to pewnie zrobia ci to tak zeby bylo jak ori. Ja zakladalem samemu i specjalnie wybralem zestaw tylko z dzwiekiem bo w Alfie nie mialem wcale czujnikow.
No właśnie jak kupowałem używaną od dealera, pytałem o założenie czujników. Sprzedawca powiedział, owszem, mogą zamontować, ale nie będzie wizualizacji na wyświetlaczu, bo auto zostało skonfigurowane tak a nie inaczej i komputer samochodu tego nie obsłuży. Dodał, że być może jakiś zdolny elektronik poradziłby sobie z tym, ale ASO nie chce się w o bawić. Dlatego z ciekawości chciałem dowiedzieć się, co o tym sądzi grono forum![]()
Przy okazji "naprawy " spryskiwacza" korki lodowe albo kuna - rozpięły się przewody - możliwe ,ze kuna wsliznęła sie i kręcąc się wypięła, albo cisnienie płynu przy korku lodowym (uprzedzajac płyn był zimowy) rozpieło złączki zrobiłem rewizje od dołu i znalazłem wolną wtyczkę przy zderzaku :
Może to wtyczka od przednich czujników - ktoś wie?
dodatkowo znalazłem wolne wtyki przy tylnej szybie:
Co miałyby obsługiwać?
QUOTE=kkrawat;2053597]Ja dokladalem czujniki SteelMate - podobno najlepszy z zamiennikow a czasem montowane sa tez w ASO. Dzialaja super - mam tylko sygnal dzwiekowy.[/QUOTE]
Panowie, powiedzcie ile was ta operacja dołożenia czujników kosztowała w ASO? Sam przymierzam się do ich założenia na przód i chciałbym wiedzieć czy ASO nie zawoła ode mnie za dużo
Druga sprawa to czy dźwięk brzęczyka macie podłączony do głośników sprzętu audio czy jest jakiś dodatkowy głośnik?
Z góry dzięki!!
You can't be a true petrolhead until you've owned an Alfa Romeo
Niestety nie zachowałem faktury ale pomimo że robione było w ASO wystawił ją elektryk a nie ASO a i tak nie było tanio. Mam tylko paragon z ASO za kratki 2 x 84 zł.
Mam brzęczyk z przodu w centralce Valeo.
Ostatnio edytowane przez TILT ; 31-01-2018 o 18:33
Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V
Hello TILT, I am an Italian guy who bought an alfa giulietta 1.6 diesel year 2015. I already have back parking sensors and following you I'd like to install front sensors too in a clean way. I already bought the s/s and P panel, but now I see that they only send a signal to main car body computer. How can I use it to cable sensors directly to that?
Can you describe me the total work you did for installation? I tried to translate directly from polish to Italian but Google didn't make a really good work.
I'll wait for your kind reply, thank you in advance.
Regards
Gabriele
Hello TILT, I am an Italian guy who bought an alfa giulietta 1.6 diesel year 2015. I already have back parking sensors and following you I'd like to install front sensors too in a clean way. I already bought the s/s and P panel, but now I see that they only send a signal to main car body computer. How can I use it to cable sensors directly to that?
Can you describe me the total work you did for installation? I tried to translate directly from polish to Italian but Google didn't make a really good work.
I'll wait for your kind reply, thank you in advance.
Regards
Gabriele
Inviato dal mio SM-G950F utilizzando Tapatalk