Ciśnienie powinno oscylować w granicach ok. 45 - 55 barów.
Koledzy mają rację, prawdopodobnie masz problem z akumulatorem - wskazują na to zbyt wysokie ciśnienie i bardzo częste włączanie się pompy.
Możesz ewentualnie sprawdzić jak długo ciśnienie spada od poziomu maksymalnego do momentu, w którym włącza się pompa. W sprawnym układzie powinno to trwać ok. 10 minut (za alfaowner.com, choć wydaje mi się, że kilka minut też będzie ok - na tym samym forum jest też informacja, że ważne żeby okres ten nie trwał kilkadziesiąt sekund). Pomiaru trzeba dokonać przy wyłączonym silniku.
Ostatnio edytowane przez radek-j ; 08-10-2015 o 11:26
Hmm to bedzie cieżkie poniważ pompa włącza się i wyłącza non stop od momentu włączenia zapłonu do jego wyłączenia ten filmik przedstawia jej prace https://www.youtube.com/watch?v=JtNX...e_gdata_player
Wysłane z mojego MS5002B przy użyciu Tapatalka
Mam jeszcze jedno pytanie czy po hamowaniu wyrzuca ci na luz??
- - - Updated - - -
Ale jak kolega wspomniał
również po tym filmiku stawiam teraz na akumulator ciśnienia i do tego wymiana płynu w układzie. Ale zalać należało by Tutela CS SPEED, fakt że tani nie jest ale i nie idzie jego tak dużo żeby pożałować troszkę kasy.
Przy tej operacji wyczyść wszystkie połączenia elektryczne jak już ci wspominałem.
Jest naprawdę trudno powiedzieć na co zwrócić uwagę. Nu ewidentnie jest problem bo cały czas dobija ci ciśnienie. Ale przed wydaniem kasy naprawdę warto sprawdzić wszystkie połączenia elektryczne. Wszystkie wsuwki ipt. Bo jak pisałeś występuję ten problem jako anomalia. A tu w przypadku akumulatora w sumie jak by padł to by padł i problem był by już cały czas.
Podaj te błędy skrzyni.
Tak wygląda wykres ciśnienia a błędy to P1747 i P1748 czypi błąd styku biegu 2 i 3. Co do ciśnienia to spada w ciągu sekundy do 45 bar włącza sie pompa i dobija do ok 75 po czym w sekunde spada i tak w kółko
Bo te spadki do zera to podejrzewam że przez opóźnienia kabla. Pomimo tych wahań na wyłączonym silniku bieg cały czas był zapięty
P1747- Zasilanie napięciem cewki- otwarty obwód/ zwarcie do masy
P1748- Jednostka kontrolna uszkodzona
te błędy pojawiają się najczęściej gdy jest problem z elektryką.