Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Giulietta vs Brera

Użytkownik Rowerzysta Avatar fx25
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Brera Q4 Stelvio Q

Domyślnie

Cytat Napisał MiLykie Zobacz post
    Poliftowa Julka QV ma 6.0 do setki, a Brera 3.2V6 ma 6.8. I do tego mega ciężki przód...
    Porównanie "z dupy" aut innej generacji. Zapomniałeś dodać o TCT+*launch control oraz 6 (sześciu) latach "przepaści" technologicznej. Porównaj z cuprą 280 dsg a nie z brerą, jak chcesz szybko i wygodnie do setki to pod powiem A45 AMG. Co do tego objeżdżania to podtrzymuje wcześniejsze.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał fx25 Zobacz post
    Porównanie "z dupy" aut innej generacji. Zapomniałeś dodać o TCT+*launch control oraz 6 (sześciu) latach "przepaści" technologicznej. Porównaj z cuprą 280 dsg a nie z brerą, jak chcesz szybko i wygodnie do setki to pod powiem A45 AMG. Co do tego objeżdżania to podtrzymuje wcześniejsze.
    Chyba przegapiłeś, że autor wątku pytał o porównanie Brery do Giulietty. Czyli tak - innych aut, z różnych generacji.

A co do objeżdżania to też utrzymuję wcześniejsze. Brera jest kilkaset kg cięższa przy ledwo 20KM więcej, to nie może wpłynąć dobrze na prowadzenie ani na prostej, ani na torze.

Zeperfs nie jest jakąś wyrocznią, ale zarys jest: http://www.zeperfs.com/en/duel1653-5432.htm

A tekst o porównywaniu z Cuprą i A45 AMG.. nie wiem? Mam wskazać samochody z 2006, które objeżdżajją Brerę 3.2? Nie jest to jakiś problem, znaleźć takie. Idę o zakład, że Saab 9-3 TurboX z okolic 2007/8 spokojnie daje radę. Mazda 3 MPS? Bez spiny. Nawet Clio Sport (wolnossące 197KM ledwo) poradzi sobie. Nie wiem czemu ma służyć Twoja wyliczanka, ale moja temu samemu.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał MiLykie Zobacz post
    A tekst o porównywaniu z Cuprą i A45 AMG.. nie wiem? Mam wskazać samochody z 2006, które objeżdżajją Brerę 3.2? Nie jest to jakiś problem, znaleźć takie. Idę o zakład, że Saab 9-3 TurboX z okolic 2007/8 spokojnie daje radę. Mazda 3 MPS? Bez spiny. Nawet Clio Sport (wolnossące 197KM ledwo) poradzi sobie. Nie wiem czemu ma służyć Twoja wyliczanka, ale moja temu samemu.
    Zasmucę Was bardziej... Giulietta 1.4 MA 170KM z sensownym boxem i odrobinę utwardzonym zawieszeniem po takiej Brerze 3.2 V6 nie pozostawi nawet wspomnień. Stawianie "do boju" QV-ki jest naprawdę niepotrzebne.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów