Trzeba
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Trzeba
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Nawet jeśli, to elektryk specjalizacja od micro układów za taką czynność nie weźmie tyle. Druga sprawa ciekaw jestem ile kosztuje zamówienie w aso po dany egzemplarz stacyjki dedykowanej
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Nie sprecyzowałem, za naprawę dałem 600zł, 300zł kosztowała mnie stacyjka w idealnym stanie, wolałem dać więcej za porządny egzemplarz, żeby się za chwilę nie bawić w to samo.
Jak ostatnio zadałem takie pytanie do ASO, to dostałem odpowiedz, że sama nowa stacyjka to 1500zł.
Samo przelutowanie nie wystarczy, trzeba tam było więcej roboty, nie znam się za dobrze na elektronice, więc nie powiem dokładnie co tam trzeba było zrobić.
W naszych bellach nawet samemu dorobić kluczyk nie jest tak prosto i chyba tylko 1 koledze z naszego forum jako jedynemu w Polsce się ta sztuka udała.
Ostatnio edytowane przez tomio ; 23-12-2015 o 22:13
AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest
Witam,
Sprawdzlem MES i nie ma zadnych bledow. Poza tym po wlozeniu kluczyka kierownica sie odblokowuje zawsze, poza tym nic. Dopiero po ponownym wlozeniu reaguje wszystko tj. Na desce i moznaodpalic auto.
Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka
Aż sprawdzę z ciekawości mam stacyjke jak kupowałem dodatkowy kluczyk w celu przełożenia obudowy. Stacyjka byla w komplecie miałem wywalić ale rozkrece po świętach to dam znać
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Witam,
Czy coś się wyjaśniło w tym temacie? Mam ten sam problem - wkładam kluczyk, słychać że zaskoczyło, puszcza blokada kierownicy, ale kontrolki się nie zapalają. Samochód widzi klucz - po wciśnięciu "Startu" auto odpala.
Natomiast dopiero po wyjęciu i ponownym włożeniu wszystko działa jak należy (wystarczy "ruszyć" kluczem w stacyjce) - zapalają się kontrolki. Czy to rzeczywiście uszkodzenie elektroniki czy raczej jakiś mechaniczny problem w stacyjce?
Tak wygląda stacyjka po rozebraniu. Ciężko się otwiera obudowę tak aby zatrzaski pozostały całe. Mechanizm blokady kluczyka jest prosty i solidnie wykonany ale składa się z kilku elementów i jest szansa że przełożenie samej obudowy naprawi problem ale to tylko teoria
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Wczoraj włożyłem klucz i oczywiście nie zaskoczyło za pierwszym razem. Wyjąłem więc klucz i chcąc sprawdzić zapadkę w środku wsadziłem palec do stacyjki. Nacisnąłem zapadkę i wszystko wystartowało tak jakby klucz był w stacyjce, dziwne.