Z mojego doświadczenia z moją Alfą to powiem Ci że ważne jest żeby przed kupnem zorientować się czy w Twojej okolicy jest jakiś dobrze ogarnięty warsztat w alfach, ja w Elblągu się strasznie namęczyłem zanim znalazłem fachowca. A z awaryjności to zależy od dbania i kilometrów bo niestety wymiana dwumasy ze sprzęgłem, wtrysków czy turbo potrafi dać po portfelu. Bywają czasem awarie z elektryką - szyby, ksenony(jeżeli są). Ale auto oddaje to swoim wdziękiem i prowadzeniem. Ja kupił bym drugi raz![]()
Co prawda 147, a nie GT ale ja nie sprzedałemZostaje w rodzinie. Młody śmiga... na ramkach i dziwi się, że mu mrygają, trąbią i machają inni userzy Alicji
P.S. Tylko mu soft "el diablo" ściągnąłem i wgrałem tylko na zmniejszenie spalania![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
a warto inwestować w benzynę i dać gaz? Znika problem wtrysków, dwumasy, filtra itd co myślicie?
Wtryski, to wcale nie wielki problem w jtd. Ich cena i koszty obsługi nie są wielkie. Dwumasa, to koszt mniejszy niż zakup LPG. Ja jeździłem i syn jeździ na krótkich odcinkach. Nie ma problemu i nie pali jak smok.
Podstawowa kwestia to kup to co jest zadbane i w najlepszym możliwym stanie. Inaczej, czy to kupisz ON, czy PB, czy LPG to będziesz narzekał.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF