Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Temat: Sprzęgło/dwumasa czy coś innego?

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Zagłębie
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD SW

Domyślnie

Witam. Nie będę zakładać nowego tematu więc podepnę się. Mam podobny problem otóż gdy wciskam sprzęgło słysze metaliczne tarcie i mogę wrzucić bieg na postoju z uruchomionym silnikiem bez używania sprzęgła jednak nic się nie dzieje czyżby tarcza lub docisk? Alfa 156 1,9 JTD 115km

Użytkownik Rowerzysta Avatar kubusar146
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    AR 156 2.4 jtd 98r

Domyślnie

Cytat Napisał kubicasc Zobacz post
    Witam. Nie będę zakładać nowego tematu więc podepnę się. Mam podobny problem otóż gdy wciskam sprzęgło słysze metaliczne tarcie i mogę wrzucić bieg na postoju z uruchomionym silnikiem bez używania sprzęgła jednak nic się nie dzieje czyżby tarcza lub docisk? Alfa 156 1,9 JTD 115km
    kolego z tego co rozumiem, a nie wytłumaczyłeś tego dokładnie jak wciskasz sprzęgło to słyszysz metaliczny dźwięk, wedle mojego doświadczenia pada łożysko dociskowe, dalej z tej peplaniny nic nie rozumiem.

do kolegi co założył post też mam kilka słów, a mianowicie u mnie też tak telepało przy ruszaniu, jeździłem tak nie cały rok, przed świętami stojąc w korku czułem takie drgania podczas puszczania pedału sprzęgła jak by auto miało się rozlecieć, chwile później pedał zrobił się miękki i nie szło już biegów wbić. Na końcu pedał sprzęgła wpadł w podłogę.
    Od nowego roku alfa stoi gdyż zbieram na kompletną dwumasę i sprzęgło, rozebrałem już dość sporo auta najgorsze jest to że cały czas coś dochodzi i temperatura nie pozwalająca za bardzo na prace gdyż robię to pod chmurką. Tak czy inaczej długo nie pojeździsz no chyba że masz poduszki rozpier..... i to dla tego tak telepie