Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Temat: Problem z wycieraczkami

maharadza
    Gość

Domyślnie

Witam, mam pytanie - czy po wyjęciu mechanizmu silniczka (razem z tymi długimi metalowymi przegubami) te metalowe przeguby powinny się poruszać, jak je będę próbował poruszać ręcznie?
    Bo u mnie ani drgną...wyczyściłem silniczek, po podłączeniu przez dosłownie chwilę działał (jeszcze zanim zdążyłem z powrotem zamontować wycieraczki), a później z powrotem wszystko stanęło, więc może w jakiejś konkretnej pozycji one się blokują? nie wiem tylko jak to sprawdzić skoro nie mogę nawet ich o milimetr przesunąć ręcznie.

ibol
    Gość

Domyślnie

O ile odkręcisz śrubę 13 od silniczka, to powinny leciutko chodzić. Zapamiętaj tylko w jakim położeniu znadowały się "cięgna", przed zdjęciem ich z silnika, bo później może wyjść na to, że będą działać w odwrotną stronę . Polecam wyczyszczenie i przesmarowanie wszystkich 3 tulejek (2 przy mocowniu ramion i 1 po wyjęciu z silniczka). Temat przerabiałem ostatnio i jest sukces.

moreeek
    Gość

Domyślnie

ibol dobrze mowi , robilem to wczoraj chyba z 2 godziny ..... , jade jade a tu wycieraczki stanely na srodku i nic , kaplica , bezpieczniki ok byly , a wyszlo ze byla sruba 13 luzna od silniczka i musialem wycieraczki ustawic bo mi po za szybą wychodzily masakra ale zrobilem

qlukaszq
    Gość

Domyślnie Problem z wycieraczkami

Witam chciłbym się podpiąć pod temat ponieważ mam następujący problem: Wycieraczki działają mi TYLKO na jednej prędkości.... w ogóle nie działa regulacja, gdy się je wyłączy to się odrazu zatrzymują w miejscu (np. na środku szyby) Nie wiecie może jak sobie z tym poradzić? czego to może być wina? Powiem jeszcze że spryskiwacze działaja... tzn tylko pryskają(nie wiem czy tak wszystkie alfy maja czy to też usterka...) z góry dziękuję za pomoc

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Elbląg
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS '99

Domyślnie

podpinam sie do problemu qlukaszq-a mam to samo. Witaj w swiecie alfy romeo

moreeek
    Gość

Domyślnie

dojdz do silniczka wycieraczek , i zobacz pod silniczkiem czy masz dokreconą śrubę 13 !

garlic
    Gość

Domyślnie

Ja mam to samo - ale moje jeszcze chodzą jakoś dziwnie tzn delikatnie szarpią ale jest to wkur.. denerwujące

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar venioo
    Mieszka w
    Międzychód wlkp
    Auto
    była AR 156 1.6TS

Domyślnie

Ponawiam temat, mam ten sam problem - wycieraczki działają tylko na 1 biegu i stają w momencie wyłączenia, nawet w połowie szyby. Jak to naprawiliście?
    była Alfa Romeo 156 1.6ts, teraz jest 156 1.9jtd

destikero
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał venioo Zobacz post
    Ponawiam temat, mam ten sam problem - wycieraczki działają tylko na 1 biegu i stają w momencie wyłączenia, nawet w połowie szyby. Jak to naprawiliście?
    Miałem identyczny przypadek. Powodem takiego zachowania wycieraczek okazała się przepalona ścieżka na płytce drukowanej sterownika wycieraczek (jest to zintegrowane z silniczkiem wycieraczek i znajduje się w podszybiu). Ja zlutowałem przepaloną ścieżkę
    i wszystko działało jak należy przez miesiąc Potem znowu się popsuło.
    Jakieś zwarcie musi się tam robić.

Znalazłem używany silniczek za 40 zł i mam zamiar w najbliższych dniach założyć.

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Mam podobny problem co venioo. Zaczyna mnie dobijać już to. Pierwszy ani drugi bieg nie działa machają dopiero na trzecim biegu ale i tak jak je wyłącze to stają tam gdzie je wyłącze. Kurdę co mam zrobić wymienić silniczek czy może przekaźnik czy może wszystko. Jutro ją ciągne do mechanika ale nie wiem czy mówić mu o tym problemie czy może samemu to ogarnę. Pomocy.