Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: wymiana filtra pierwszego

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Może to uniwersalny filtr, który można sobie dołożyć, bo przecież pasuje to każdego auta. Zresztą nie pierwszy raz katalogi w hurtowniach można o kant tyłka potłuc
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Grzeniu159 Zobacz post
    Takie filtry podbno są, bo kilka dni temu tez robiłem porządny przeglad u swojego mechanika przed trasą w góry i mi powiedział że jak dzwonił po części to chcieli mu wlasnie taki filtr przelewowy wcisnać, nie wiem w sumie gdzie go miałby zainstalować, ale ja zrozumiałem że w miejsce tego starego, ale mogę sie mylić. W koncu skonczylo sie na tym że z całej masy gratów które mi wymieniał, wraz z olejami w skrzyni i w silniku, to filtr był najdroższy, 200zł sztuka.
    A tego z obrazka, to nie wiem gdzie można umiejscowić, skoro według spisu katalogu można, i panowie co sprzedają cześci mają go w wyswietleniach gdy szukaja po nr VIN, to chyba jest coś na rzeczy i gdzieś sie on znajduję???
    Podobno widziano Yeti na Giewoncie...
    Ileż to roboty odpalić EPER i sprawdzić?! Kto i w jakim katalogu znalazł takie coś dedykowane do alfy? Może jeszcze numer OEM mają?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Moyset
    Mieszka w
    Lutcza, między Rzeszowem a Sanokiem
    Auto
    AR 155 2.0 TS 8V, AR Mito 1.4 TB 120KM

Domyślnie

Takiego filtra nie ma w 9, to pewne. To że komuś sklep proponował zakup to nic nie znaczy. Proponować zawsze można. Sprawa jest prosta, nie ma numeru OEM na takie coś, to w 9 tego nie ma. Przecież już to pisałem. Sklep MIZAR ten ze zdjęcia sprzedaje części do traktorów rolniczych, a nie do Alfa Romeo. Więc albo ktoś tu chciał kolegę podpuścić, albo to jaja z forumowiczów.

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa 159 1,9 jtdm 120 koni

Domyślnie

wstawilem zdjecie akurat z tej strony bo mi wyswietlilo na googlach jak wpiaslem filtr prosty lub pierwszy. I na innych zdjeciach byla kiepska jakosc tego elementu dla tego wsadzilem ten. A co do tego filtra ja w sobote nie moglem znalesc. Zadzwonilem do znajomego handlarza i powiedzial ze on tez takiego czegos nie widzial i ze w tym samochodzie jest taki filtr ale razem z pompa. Kazdy mowi co innego jeden mowil ze jest taki filtr ale nikt nie zmienia drugi mowi ze jest ale wymienia sie razem z pompa. Koszt samego filtra pierwszego 12 zl a pompa 600 zl. Nikt nie robi sobie jaj. Tylko sie wole spytac osob ktore maja na codzien taki samochod niz osob ktore rozkrecaja tysiace modeli a tego widza raz na 100 lat.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał emil5931 Zobacz post
    wstawilem zdjecie akurat z tej strony bo mi wyswietlilo na googlach jak wpiaslem filtr prosty lub pierwszy. I na innych zdjeciach byla kiepska jakosc tego elementu dla tego wsadzilem ten. A co do tego filtra ja w sobote nie moglem znalesc. Zadzwonilem do znajomego handlarza i powiedzial ze on tez takiego czegos nie widzial i ze w tym samochodzie jest taki filtr ale razem z pompa. Kazdy mowi co innego jeden mowil ze jest taki filtr ale nikt nie zmienia drugi mowi ze jest ale wymienia sie razem z pompa. Koszt samego filtra pierwszego 12 zl a pompa 600 zl. Nikt nie robi sobie jaj. Tylko sie wole spytac osob ktore maja na codzien taki samochod niz osob ktore rozkrecaja tysiace modeli a tego widza raz na 100 lat.
    Filtr zintegrowany z pompą to tylko namiastka filtra. Ty masz TYLKO ten w komorze silnika. Panu ze sklepu zapłać 500 zł, jeśli wymienić Ci ten filtr za 12 zł, który to rzekomo nikt nie wymienia ale jednak auta bez jego wymiany robią np 300 tysięcy.

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa 159 1,9 jtdm 120 koni

Domyślnie

mozesz troche bardziej zrozumialem napisac.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał emil5931 Zobacz post
    mozesz troche bardziej zrozumialem napisac.
    W skrócie: nie masz tego filtra a pisało Ci o tym już kilka osób oprócz mnie.