Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: [166] 2.4JTD 140KM - modyfikacje silnika - podniesienie mocy...

M@T
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał chunkpunk Zobacz post
    bzdury
    po co wydech ? to nie benzyna, turbina tu jest az ponad to co trzeba , cooler daje rade nawet przy wysokich temperaturach, wtryski od wersji 150 spokojnie znosza wysokie cisnienia jak nei zapchane to ladnie pyla, gazowe ????

Czasami mysle ze ludzie po protu nie mysla jak pisza takie cuda
    silnik ma jako taki potencjal ale techologia nie jest najnowszes swierzosci i przlozenie nie daje mozliwosci zabawy tak jak w np. TDi
    pomyslcie zanim cos piszecie swoja droga polowa podpisow tutaj typu 400 nm to sa dane wyssane z palca a napbijane przez psedo hamownie
    Wyssana z palca to jest moim zdaniem połowa Twoich postów i opisów. Zajmujesz się profesjonalnie tuningiem diesli?? - wydaje mi się, że nie skoro piszesz takie głupoty jak np. że w dieslu nie potrzebna jest przeróbka bądź wymiana seryjnego wydechu, żeby podnieść moc, więc proszę Cię nie pisz postów w stylu że ludzie nie myślą, bo szkoda Twojego i mojego czasu, a także miejsca na forum. Jeśli będziesz chciał podyskutować to chętnie się spotkam z Tobą na jakimś zlocie o ile na jakieś jeździsz.

pozdro

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

Widzę, że zdania są podzielone i to dość znacząco Panowie bez nerwów puki co zbieram informacje ewentualne przeróbki będą dokonywane dopiero pod koniec czerwca. MAT jeżeli chodzi o turbinę, cooler, wydech, wtryski to masz może na myśli konkretne części? Bo powiem szczerze, na doborach poszczególnych podzespołów z odpowiednimi parametrami, mało się znam....;/

Pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wawa

Domyślnie

Cytat Napisał M@T Zobacz post
    Wyssana z palca to jest moim zdaniem połowa Twoich postów i opisów. Zajmujesz się profesjonalnie tuningiem diesli?? - wydaje mi się, że nie skoro piszesz takie głupoty jak np. że w dieslu nie potrzebna jest przeróbka bądź wymiana seryjnego wydechu, żeby podnieść moc, więc proszę Cię nie pisz postów w stylu że ludzie nie myślą, bo szkoda Twojego i mojego czasu, a także miejsca na forum. Jeśli będziesz chciał podyskutować to chętnie się spotkam z Tobą na jakimś zlocie o ile na jakieś jeździsz.

pozdro
    Nie po prostu dobrze znam mastersa i widze co robi ot taki maly szpan
    Ludzie takie glupoty pisza o swoich modach ze czasami smiech ogarnia na hamowni
    Seryjny wydech a 2.4 jest w sam raz na mody nie potrzeba zabawy, inny spowoduje prawdziwe warczenie a nic nie da
    Jak mam dyskutowac jak proponujesz gaz do klekota )))))))))))))
    Ostatnio edytowane przez chunkpunk ; 28-04-2009 o 18:49
    159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita

M@T
    Gość

Domyślnie

Nie wiem czy dobrze znasz Mastersa, ale skoro tak to nie powinno Cię dziwić coś takiego jak gaz w dieslu- zapytaj go o Daniela TTC z Krakowa i Seata (diesel z instalacją gazową), którym jeździł - będzie wiedział o kogo chodzi. Poza tym, chyba nie do końca przypatrujesz się temu co robi po tym co wypisujesz, jeśli go w ogóle znasz. ot taki mały szpan
    pozdro

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wawa

Domyślnie

Nie wiem czy dobrze znasz Mastersa, ale skoro tak to nie powinno Cię dziwić coś takiego jak gaz w dieslu- zapytaj go o Daniela TTC z Krakowa i Seata (diesel z instalacją gazową), którym jeździł - będzie wiedział o kogo chodzi. Poza tym, chyba nie do końca przypatrujesz się temu co robi po tym co wypisujesz, jeśli go w ogóle znasz. ot taki mały szpan
    pozdro
    Nie pisze ze nie mozna. Pisze tyllko ze osiaga sa sporo mniejsze niz dlubany klekot wiec co to za tuning )) Nie piszac o kosztach instalacji

btw piszesz o wszystkim tylko nie o tym co napisalem na poczatku jak chesz dac taki efekt skoro skrzynia ma fatalnie zestrojone przelozenie i nijak nie potrafi przeniesc tego co silnik wypluje
    159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita

M@T
    Gość

Domyślnie

. Co do samego silnika to taką moc wytrzyma spokojnie, natomiast osprzęt w postaci np. sprzęgła czy skrzyni już niekoniecznie.

pzdr
    Czytaj uważnie. Piszesz, że więcej można osiągnąć dlubiąc klekota niż instalacją gazową, zgadzam się, ale ja pisałem o instalacji gazowej do zdłubanego klekota, gdzie można osiągnąc nawet 150KM z litra pojemności.

Pozdro

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

A wy nadal swoje, widzę, że od was chyba niczego konkretnego się nie dowiem...:/

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

osiagnac mozna wszystko ale zalezy jeszcze jakim kosztem, sama modyfikacja ECU to koszt (zalezy gdzie) ok 1500-2000zł ale szalu nie bedzie, zmieni to jakies 10-20KM, proponuje zaczac wlasnie od tzw chip tuningu, potem zainwestowac w uklad wydechowy jesli dalej bedzie malo to nowe kolektory, mocniejsze wtryski wydajniejsza pompa itd itd ale beda to duze pieniadze i trzeba sie liczyc z wydatkami rzedu 10-15tyś aby osiągnac Twoje wymagania

wszystko ladnie pieknie a uklad jezdy? myslales o hamulcach? zawieszeniu? bo przy podnoszeniu mocy to jest najwazniejsze by jezdzic swoim potworkiem bezpiecznie, przykladowo powiem Ci jak by to wygladalo w GTVce TS, kilka dni temu wyslalem zapytanie do firmy zajmujace sie wlasnei modyfikacjami silnika, jesli chce uzyskac ok 60-80KM wiecej musze wsadzic w samoch minimum 12tyś
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

pikero
    Gość

Domyślnie

zastanów się kolego czy warto jest taką przeróbkę robić jak chcesz śmigać szybciej i koniecznie w 166 lepiej za tą kasę kupić 3 litrową lub 2.0 turbo benzynę i masz swoją moc bez przeróbek a i pole do popisu większe od ręki w tym przypadku ...

hajper
    Gość

Domyślnie

Jeśli oprócz czipa chcesz robić coś jeszcze pokroju turbiny, ic, wtrysków itp - to zacznij najpierw od gratów a czip na końcu... Bez sensu robić go na początku, skoro i tak wszystko trzeba zestroić po wymianie bebechów.