242tys, bez chipa, bez dpf, egr, klapek itp, nie wiem czy przebieg ma jakies wieksze znaczenie, podejrzewam ze robie to pierwszy raz w tym aucie wiec moge zalozyc ze 240tys wytrzymalo, ale to sie okaze podczas rozbiorki..
242tys, bez chipa, bez dpf, egr, klapek itp, nie wiem czy przebieg ma jakies wieksze znaczenie, podejrzewam ze robie to pierwszy raz w tym aucie wiec moge zalozyc ze 240tys wytrzymalo, ale to sie okaze podczas rozbiorki..
Ja mam tylko 122.000 wiec trochę szybko a jeżdżę jak emeryt
po naprawie bede mial pewnosc ze juz mnie to w najblizszym czasie nei spotka
Ja mam za dużo tych napraw. Auto mam od lipca a jużponad 10tys pposzło przy przebiegu 122.000 sprawdzony w aso
Witam szpilki są ok sprawdzone.Napinacz sprawdzony zero luzów i czy szumienia,koło pasowe idealne brak wibracji i luzów,jedna rolka szumi i już zamówiłem,ale na troche wstrzyłem oleju i napchałem smaru tak na tydzien tylko ,pompa wspomagania nic nie szumi i brak lózów,pompa klimy ma minimalny luz,ale nie szumi.I teraz tak jak psikne pasek odtluszczaczem to przez 5 sekund cisza i potem pisk i teraz wbrew logice jak psikne smarem takim do łancucha to cisza,a przeciez powinien się slizgać.czy sam pasek z siebie moze tak piszczec choc wyglada na dobry tylko made in ECC czy cos takiego
Aktualizacja...Wymieniona rolka i pasek marki Conti .Teraz zero szumów i pisków,więc polecam pasek Conti.Czas roboty 1 godzina trzeba zdjąć koło i osłone w nadkolu taką plastikową,.Koszt nie wiem jak w Polsce ale rolka 15 euro ,a pasek 16 razem z wysyłką ,kupione na Ebay.
Witam znowu jednak coś dalej piszczy,czy to może byc pompa wspomagania.Jakie są objawy jak się psuje.Ten odgłos to tak jakby nie było smarowania i coś na sucho się kręciło,,tak jak stary zardzewiały rower.Czekam mnie w sobote trasa 750 km do Polski .Powinienem sie bać i ile kosztuje wymiana ewentualnie pompy.Zbiornik oczywiescie wymieniony.Wydaje mi sie ,że po tych mrozach tak się zaczeło piszczenie.
Ostatnio edytowane przez jackblackxxx ; 10-02-2016 o 23:45 Powód: blad
A ja bym wyjął o obejrzał koło pasowe. W swoim przypadku wymieniłem wszystko co jest od strony rozrządu i może piszczeć i co jakoś czas to wracało. Okazało się, że koło pasowe miało pęknięcie szerokości włosa i to wystarczyło. Zobacz czy na zimnym nie skacze ci pasek po alternatorze i obadaj jego stan. U mnie po 2 miesiącach był zjechany jak stara sznurówka.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
kolo pasowe sprawdzalem i wydaje sie ok,a pasek na zimnym silniku nie skacze,Podczas odpalania auta na mrozie coś przez 1 sekunde rzęziło i potem spokój,inni koledzy pisali,że to pompa wspomagania smarowania jak jest mróz to na początku nie ma.Jak poleje wodą na pasek to cisza przez parę sekund,a potem coś tak rzęzi jak jakaś panewka i jakby się mialo cos rozlecieć
A więc byłem jeszcze raz sprawdzić i pasek nie skacze chodzi rowno plyn w zbiorniku jest ok.I jak pryslem wd 40 choć wiem ze nie powinienem na pasek i trochę na pompę to cisza i zauważyłem że jak kręcę kierownicą maksymalnie to ten dźwięk się trochę zmienia.Wychodzi na to ze pompa .Jak włączam Klime nic się nie zmienia .Wcześniej jak prysnalem na pasek to cisza a potem metaliczny dźwięk ,ale teraz po wymianie rolki tak jak pisałem jak prysne to cisza.
Ostatnio edytowane przez jackblackxxx ; 11-02-2016 o 10:16 Powód: błąd