Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: Sprzęgło i koło dwumasowe

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Regeneracja to koszt ok 600zł, oryginał Valeo do 1.9 JTDm kupowałem kiedyś za 850zł. Natomiast poprzedni właściciel mojej Brery pokusił się o regenerowany bo różnica w cenie spora. Z tego co mi mówił wytrzymało 3 miesiące

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Timurq
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Alfa Romeo 156 (FL) 1.9 JTD 115KM 2005r.

Domyślnie

To chyba lepiej dorzucić pare stówek i mieć spokój, chociaz czytałem ze czesci zamienne od producenta tez bywają regenerowane? :O

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 120+ KM

Domyślnie

Biorąc pod uwagę, że ściągnięcie skrzyni i wymiana sprzęgła etc. tanie nie jest to chyba pakowanie regenerowanych zestawów jest bez sensu. Zwłaszcza, że obecnie można komplet sprzęgło + łożysko + koło dwumasowe dostać za ~1900 zł (autosklep24.pl).

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 159 1,9 Jtdm 150 km

Domyślnie

Miałem do czynienia z regenerowanym kołem u kolegi w volvo , pierwsza reklamacja po miesiącu od naprawy. regeneracje poprawili lecz znów po miesiącu wróciło i nie było uciążliwe więc tak jeździł i zareklamował tydzień przed upływem 12 miesięcznej gwarancji. Po tej naprawie akurat odwoził mnie do domu i jak jechałem to auto miało funkcje masażu tak wibrowało co mogło niepokoić. Po weekendzie kumpel przyjeżdża autobusem bo znów dwu mas padł, w końcu podobno założyli nowy dw umas w cenie regeneracji na tej gwarancji ale kto ich tam wie. W ciągu tego roku auto przejechało 15 tys. km. Cena 950 zł za całą operację wiec raczej nie dużo. Mój mechanik mówił żeby nawet nie brać pod uwagę regeneracji jeżeli nie planujesz auta sprzedać od razu bo to patent dla handlarza albo żeby nie dokładać do auta które i tak się ma zamiar sprzedać i może ktoś przez jakiś czas pojeździ. Tak z innej beczki pytanie.
    Przy jakich przebiegach wymienialiście i kiedy zaczynały się objawy koła dwu masowego? W jakim ruchu było użytkowane ?

Moderator Znawca Avatar bobby
    Auto
    Franny 159 2.4 JTDm 06'

Domyślnie

Cytat Napisał Carlo Zobacz post
    Biorąc pod uwagę, że ściągnięcie skrzyni i wymiana sprzęgła etc. tanie nie jest to chyba pakowanie regenerowanych zestawów jest bez sensu. Zwłaszcza, że obecnie można komplet sprzęgło + łożysko + koło dwumasowe dostać za ~1900 zł (autosklep24.pl).
    Nawet za 1850 PLN - motodelta.pl

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Timurq
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Alfa Romeo 156 (FL) 1.9 JTD 115KM 2005r.

Domyślnie

Na allegro nawet taniej mozna znalezc, tylko czy Valeo jest cos warte? Czy nie sa to czasem regenerowane czesci?

Moderator Znawca Avatar bobby
    Auto
    Franny 159 2.4 JTDm 06'

Domyślnie

Z allegro to bym się bał kupować części. Chyba że ze sklepów które maja renomę i prowadzą tez sprzedaż poza internetem.

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
    ... large brakes, turbos, alu rims, aero…everything large as if there was something small to compensate for.

Użytkownik Świeżak Avatar daw7007
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał Timurq Zobacz post
    Na allegro nawet taniej mozna znalezc, tylko czy Valeo jest cos warte? Czy nie sa to czasem regenerowane części?
    z allegro ja brałem, i szczeze odradzam, co prawda zrobiłem 30 tys, i auto jest na mocnym wirusie, ale przy pełnym obciążeniu są wibracje
    podobno da się wsadzić cały zestaw luka pasujący z opla vectry c 1.9 120 km tam tez jest M32 i wówczas mamy prawdziwego luka , anie valeo w pudełku luka

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał Timurq Zobacz post
    Na allegro nawet taniej mozna znalezc, tylko czy Valeo jest cos warte? Czy nie sa to czasem regenerowane czesci?
    Nie wiem jak w 159 z M32 (mam F40) ale w poprzednich AR z 1.9 sprzęgła i dwumasy Veleo wytrzymywały najdłużej i takie tez szły na pierwszy montaż. W moim poprzednim aucie czyli 147 przy 185K km siedziało oryginalne valeo bez jakiegokolwiek luzu tylko okładziny na tarczy były już zjechane. Co do obecności Valeo w opakowaniach LUK to standard i od dawna tak jest, a co do wyższości jednych nad drugimi to temat do polemiki. Tak samo jak z rozrządami niektórzy twierdzą, ze tylko ORI i nic innego jak pasek dayco, a prawda jest taka czy to SKF, Gates, Conti czy inne wszystko działa ok.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawel2910
    Auto
    Były: 156 2.4 JTD 02r. AR 159 2.4 JTDM 06r. Jest: Giulietta QV 12r.

Domyślnie

Dokładnie tak jest, każdy koncern ma swoją firmę która robił na pierwszy montaż, VAG ma LUK-a lub Sachsa, japońce mają Aisin lub Exedy, Fiat ma Valeo i spisuje się dobrze, a przynajmniej w starszej 156 spisywało się bardzo dobrze. Dobra Panowie, a do 2,4 jak się kształtują ceny? Intercarsie było w promocji LUK za niecałe 3 tys. komplet dwumas+sprzęgło z wysprzęglikiem da się coś taniej znaleźć?