Cześć. Mam takie pytanko czy sprzęgło czyli tarcza i docisk oraz koło dwumasowe jest takie samo w wersji 136 km jak i w wersji 150 km ? Pytam się ponieważ moge kupić w dobrej cenie komplet z wersji 136 konnej a sam posiadam 150 km. Pozdrawiam
Cześć. Mam takie pytanko czy sprzęgło czyli tarcza i docisk oraz koło dwumasowe jest takie samo w wersji 136 km jak i w wersji 150 km ? Pytam się ponieważ moge kupić w dobrej cenie komplet z wersji 136 konnej a sam posiadam 150 km. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez pawel2910 ; 23-08-2011 o 23:02
Prawie na pewno nie jest takie samo. Z tego co wiem, to sprzęgło do 150 konnej jest wytrzymalsze i różni się mocowaniem. Zapytaj się Pawła on Ci powie na 100 %.
Ale numery z katalogów mówią co innego, nawet na aukcjach allegro piszą że jest nawet takie same jak w 1.9 jtd.
---------- Post added 24-08-2011 at 00:01 ---------- Previous post was 23-08-2011 at 21:47 ----------
A gdzie mogę znaleźć kontakt do kolegi Pawła ? Jestem nowy na forum i jeszcze niezbyt obeznany![]()
www.pablogarage.pl Tutaj![]()
Pytałem i już wszystko jasne, tak jak myślałem sprzęgło jest takie samo jak w innych wersjach, różnica jest zapewne w wersjach 20 zaworowych 2.4 JTD.
Podepne się, żeby nie mnożyć tematów.
Czy do wymiany koła dwumasowego konieczny jest demontaż zawieszenia?
Będę robił niedługo całe zawieszenie a że mam już 205 tys naklulane, to może dwumasę też bym wymienił profilaktycznie. Niby jeszcze nic specjalnego się nie dzieje, ale na jałowym trochę trzęsie nadwoziem, a i przy zapalaniu leciutko szarpnie czasem.