To pobawie się przy okazji wypadu na autostradę... Btw. Jaki kabel kupić żeby zrobić osiowanie proxy? Mam taki niebieski z przełączniki ale nie chce się połączyć z modułem, tylko z silnikiem się łączy
To pobawie się przy okazji wypadu na autostradę... Btw. Jaki kabel kupić żeby zrobić osiowanie proxy? Mam taki niebieski z przełączniki ale nie chce się połączyć z modułem, tylko z silnikiem się łączy
Nie chce wprowadzać w błąd wczoraj przeczytałem na forum, że bodajże potrzebny jest kabel ELM. Ale tak jak mówię nie jestem pewny czy na pewno ten i czy tylko i wyłącznie ten.
ELM 327 i pełną wersje MESaniebieski VAG KKL nie obsługuje CANa , niebieskim możesz , sprawdzić abs , poduchy , silnik ( chociaż chyba lepiej ELMem ) i jakieś tam pierdoły do Body musisz mieć ELMa . A co do autka to chyba raczej seria moje JTD 115 się bujnie bez problemu do 205 ( skrzynia 5-tka ) Do setki Ci głupot nie będę gadał bo nie mam jak zmierzyć
jedyna opcja jechać na hamownie sprawdzić i przy okazji zrobić jakąś mapę wtedy powinieneś poczuć różnicę .
Podłącz się po kabelku Fiat ecu scan i sprawdzisz po dacie zaprogramowania czy ktoś wgrywał nową mapę do sterownika
o właśnie o coś takiego mi chodziło... jutro się w to pobawie... dzięki