Obniżałeś auto czy standard? Pytam, bo chcę założyć koła w takim rozmiarze na (początkowo) nieobniżony zawias.
Obniżałeś auto czy standard? Pytam, bo chcę założyć koła w takim rozmiarze na (początkowo) nieobniżony zawias.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Z zawiasem TI zarówno na zimowych 225/50R17 jak i letnich 235/40R19 trę w wielu miejscach, a jeśli jadę z kimś to w ogóle trzeba utrzymać tempo marszu na niektórych ulicach. Natomiast w Brerze ani na 17' ani 18' nie zdarzyło mi się jeszcze przytrzeć. Ale jest 3 cm różnicy w wysokości zawieszenia (mierzone od środka koła do nadkola). Może kolega ma zużyte sprężyny i auto siadło bardziej niż powinno?
Miałem ten sam problem i przy okazji poprosiłem na serwisie żeby rzucili okiem czy da się coś z tym zrobić, dogieli, złapali na 2-3 grube trytki i nie pamiętam już kiedy ostatnio na jakiejś koleinie obtarłem- zawias standard , koło - 225/50/17
![]()
Mam to samo. Zawias ori, kola 225/50/17 i czesto przyhaczy na koleinach. Powodem jest wygieta od temperatury oslona zaraz przy wydechu. Albo wymienic albo polapac trytkami
Zgadzam się z przedmówcami - po wymianie osłony na nową od razu przestałem docierać podwozie na koleinach (poza głębszymi)