Tak tylko jeśli okaże się że moje poprzednie nie były oryginalne a coś mi się zdaję że tak właśnie jest bo te cukierki przelatywały przez nie bez problemu:/...wtedy regenerować Delphi czy modlić się żeby z nieba spadła kasa na trw...
Tak tylko jeśli okaże się że moje poprzednie nie były oryginalne a coś mi się zdaję że tak właśnie jest bo te cukierki przelatywały przez nie bez problemu:/...wtedy regenerować Delphi czy modlić się żeby z nieba spadła kasa na trw...
Modlić się możesz o pogodę. A wahacze kup najtańsze jakie znajdziesz oryginały i daj do regeneracji.
A moży jak chcesz regenerować to zainteresuj się poliuretanami? Jak sworznie masz w dobrym stanie i jeszcze pośmigają to zbadaj ten temat. Ja kiedyś założyłem do Hondy Integry i prowadzenie poprawiło się o 158%Standardowa twardość jest podobno za duża do dupowoza ale gość z mpbs.pl (mają na alledrogo) pisze, że mogą zrobić na zamówienie o innej twardości.
Btw, ma ktoś poliuretany w swojej belli?
No pozostaje chyba poszukać ori używek i dopiero działać dalej.
Jeśli chodzi o polki to zdania są podzielone z tego co czytałem i raczej większość jest przeciw temu rozwiązaniu.
miałem ostatnio ta sama spiewke.. auto latalo po drodze powyzej 120km/h. okazały sie 3 tulejki w dolnych wahaczach(2 w lewym, jedna w prawym). musiałem wymienić tez cały wahacz dolny lewy bo cukierek przelatywał, a w prawym na dniach wymienie tą tulejke, jednak auto już jedzie jak po torachnic nie rzuca, mozna i 200 jechac
a cukierkow 40mm nigdzie nie maja po cslej polsce, juz od kilku lat. pozostaje jedynie wymiana wahacza na inny lub jak pisał Marek - regeneracja ori, co jest bardzo madrym posunieciem(chociaz zalezy od ceny, bo trzeba zapewne niecałe 200zł na same tulejki, do tego sworzeń i robocizna, więc wyjdzie, ze kupi sie za to dwa fasty, ale osobiscie nie znam ceny regeneracji, niech Marek sie wypowie)
Ostatnio edytowane przez dexter1213 ; 28-04-2016 o 09:27
Brałeś ori czy coś innego?
Z fastami jest taki problem ze nie trzymają wymiarów. Niektórzy mieli problem z geometrią.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
No tak tylko że musi być ori wahacz do regeneracji a z tego co szukam to ciężko znaleźć, albo ja tak szukam![]()
Po pierwsze kompletna regeneracja (sworzeń i tuleje) zamyka się w cenie niemal tej samej co fast.... po drugie regenerują wszystkojak chcesz możesz im fasta wysłać
Odnośnie używek oryginalnych to popytaj po złomach. Z reguły nikt nie wystawia wahaczy bo w dzisiejszych czasach takich elementów używanych się nie kupuje.